Den Blå Avis lukker

FiG

Altså den trykte udgave. Den digitale udvikling er løbet fra det trykte produkt.

Karsten Ree fik et par milliarder kroner for Den Blå Avis i 2008, da eBay købte virksomheden. Men de nye ejere ser det ikke som et problem, at de nu har besluttet at lukke avisen.

Det er nemlig kun den trykte udgave – og man havde faktisk den plan allerede i 2008.

”Planen var at lukke avisen, men avis-teamet ville det anderledes. De satte sig for at bevise, at de kunne udvikle, drive og tjene penge på Den Blå Avis i et meget vanskeligt marked. Det lykkedes, og teamet har leveret en fremragende indsats, men nu går den ikke længere. Danskerne vil det anderledes i et voldsomt tempo,” siger adm. dir. Morten Heuing, eBay.

Da eBay overtog DBA.dk i 2008, var der 3 millioner varer til salg. Sidste år var tallet oppe på 10 millioner, og i år forventer eBay at nå 15 millioner varer. Samtidig er antallet af brugere på DBA.dk pr. måned steget fra små 900.000 i 2008 til 1,3 millioner i år.

”Det er vigtigt for mig at understrege, at lukningen af Den Blå Avis ikke er en spare-øvelse. Vi flytter i stedet investeringerne til DBA.dk, så vi f.eks. sætter endnu mere skub i udviklingen af forbedrede apps og andre mobile løsninger. Danskerne er det folkefærd i verden, der er mest åben over for den teknologi, der ligger gemt i smartphones og tablets, og derfor er eBay også interesseret i at investere i og udvikle ny teknologi på det danske marked til efterfølgende brug i andre lande rundt om i verden,” siger Morten Heuing.

Facts om Den Blå Avis

  • Den Blå Avis udkom første gang 31. oktober 1981. Konceptet var enkelt og enestående. Private mennesker kunne indrykke gratis køb- og salgsannoncer.
  • Idémand og grundlægger var racerkøreren Jac Nellemann.
  • I 1985 gik Den Blå Avis ind på det tyske marked. Jac Nellemann koncentrerede sig om det tyske og overlod tre år senere den danske forretning til sin kompagnon Karsten Ree, der blev eneejer af Den Blå Avis A/S.
  • I 1995 gik avisen også online med DBA.dk
  • Den Blå Avis-familien voksede de kommende år. Norge og Sverige blev indtaget. BilBasen.dk blev en realitet.
  • I 2007 fik eBay øjnene op for den succesfulde, erfarne, unikke og videnstunge danske virksomhed.
  • Oktober 2008 er handlen en realitet. Under stor bevågenhed køber eBay Den Blå Avis A/S og tilhørende forretninger for 2,1 mia. kroner.