Der er milliarder i Michelin-stjernerne.

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Noma fik ikke sin tredje, men Danmark fik yderligere to stjerner og det er der penge i, viser analyse.

Geranium fik en ekstra stjerne, så de nu har to. Noma fik ikke en ekstra, så de har fortsat to og dermed har Danmark to tostjernede restauranter, der begge ligger i København.

Men der kom en ny dansk stjerne mere. Det er Kadeau, som nu har meldt sig ind i klubben med de 10 restauranter i Danmark, der allerede er indehavere af én Michelin-stjerne.

Og så blander Retour sig i Bib Gourmand-kategorien, som udgøres af i alt 13 restauranter.

Der er penge i Michelin-stjernerne, mener international projektchef i VisitDenmark, Maria Haugaard Christensen:

”Vores analyser tegner et helt klart billede af, at Danmark har fået et gastronomisk image, som turisterne rejser efter. Det er de rendyrkede “Foodies”, der rejser hertil for at spise på de allerbedste restauranter og afprøve det nye nordiske køkken. Men hovedparten af turisterne i Danmark spiser på de mange andre gode danske restauranter og krydrer ferien med den danske natur, byliv og kultur og nyder tiden sammen. Der er ingen tvivl om, at Michelinstjernerne og den internationale anerkendelse af det nordiske køkken er med til at tiltrække turister”, siger international projektchef i VisitDenmark, Maria Haugaard Christensen.

Hendes udtalelse underbygges af en undersøgelse fra VisitDenmark, der viser, at hele 81 procent af de udenlandske turister i Danmark vil ud at spise minimum én gang på deres ferie i Danmark.

I alt bruger udenlandske turister omkring 6 mia. kroner (2011-tal) på besøg på danske restauranter. Hertil kommer et lidt mindre beløb på 4,4 mia. kroner for danske turisters restaurationsbesøg.