Design denmark får ny adm. dir. og direktion

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Den nyudnævnte direktør får en fra Design denmarks bestyrelse med i direktionen. Hun ansættes i en nyoprettet stilling som udviklingsdirektør.

For godt to måneder siden stoppede Morten Grøn som adm.dir. for Design denmark fordi han har fået et internationalt topjob.

Nu melder Design denmark ud, at de har udnævnt Henrik Weiglin som ny adm. dir. Han har siden 1. september i år fungeret som vicedirektør.

Bestyrelsesformand i Design denmark og Global Head of Strategic Alliances i Designit, Martin Delfer, siger om udnævnelsen:

”Vi har været igennem et stort felt af kvalificerede ansøgere, hvorfra Henrik Weiglin stod frem som den absolut stærkeste kandidat. Med Henrik får vi en sjælden kombination af driftssikkerhed, forretningsforståelse og visionært udsyn. Samtidig er vi rigtigt godt tilfredse med at skabe en direktionsstruktur, der også føjer kreative og designfaglige kompetencer til Design denmarks daglige ledelse”.

Henrik Weiglin siger om sit nye job:

“Jeg glæder mig til at skrue endnu mere op for alliancetankegangen, som er dét, Design denmark bygger på. Jeg tror på, at netop alliancerne – mellem designere og virksomheder, mellem skoler og erhvervsliv, mellem globale udfordringer og danske designløsninger, og mellem offentlige og private spillere, er dét, som skaber værdi og forretning for den enkelte designer og for branchen som helhed.”

Design Danmark opretter desuden en stilling som udviklingsdirektør og ansætter Abelone Varming i denne stilling fra 1. februar 2017. Samtidig opretter Design denmark en direktion, som Abelone Varming bliver en del af sammen med Henrik Weiglin.

Abelone Varming har fungeret som designfaglig næstformand i Design denmarks bestyrelse, som hun samtidig træder ud af.

”Abelone er en stærk designfaglig profil, som har talent for at opbygge relationer mellem medlemmer, virksomheder og samarbejdspartnere. Og hun har sammen med Henrik Weiglin de kompetencer, vi mener, der skal til, for at videreudvikle vores projektorganisation og sikre fagligt relevante events og projekter, der involverer vores medlemmer endnu mere,” siger Martin Delfer.