Af Tomas Gorrissen

Den tidligere bureau-direktør Morten Grøn blev for tre år siden direktør for Design denmark. Nu venter et nyt kommunikationsjob på internationalt plan.

Design denmark, som er Danmarks største designfaglige medlemsorganisation, siger pr. 1. oktober 2016 farvel til sin markante direktør gennem de seneste tre år.

Morten Grøn begynder som Vice President med globalt ansvar for Communication and Engagement i Sobi AB, der er Sveriges største researchbaserede medicinalvirksomhed. Virksomheden er noteret på NASDAQ OMX i Stockholm og har aktiviteter i hele verden.

Et nyt job, men kommunikations-elementet er velkendt, idet Morten Grøn før Design denmark var direktør og partner i Kreab (Gavin Anderson, som tidligere var tilføjelsen på kommunikationsbureauet).

Morten Grøn satte som direktør i Design denmark flere betydelige initiativer igennem, bl.a. en fusion mellem de to organisationer Danish Design Association og Danske Designere, som samlede branchen i 2014, samt transformationen fra en klassisk brancheorganisation til en aktiv alliance og projektorganisation. En andet initiativ var samarbejdet om og udviklingen af Danmarks nye designpris, den revitaliserede Danish Design Award.

Martin Delfer, som er formand i Design denmark og Global Head of Strategic Alliances i Designit, siger om Morten Grøns fratrædelse:

”Morten har gjort et mesterligt stykke arbejde med at udvikle Design denmark og samle designbranchen. Sammen med sekretariatet har han en stor del af æren for, at vi nu står så stærkt, som vi gør. Med sin professionalisme, politiske tæft og empatiske facon, har han skabt tætte alliancer på tværs af branchen, industrien og designuddannelserne, og været med til at sikre, at Design denmark i dag står som et fyrtårn for designere og -virksomheder.”

Morten Grøn siger, at han drager videre på et tidspunkt, hvor Design denmark er stærkere end nogensinde.

”Jeg har haft det privilegium at samarbejde med et utal af fantastiske og kreative mennesker, og der er gennemført virkelig spændende initiativer og projekter – både internt i branchen og med eksterne spillere. Potentialet for Design denmark er kun blevet større, og organisationen er samtidig tunet med en dygtig arbejdende bestyrelse og et stærkt sekretariat.”

I Design denmarks bestyrelse er der nu nedsat et ansættelsesudvalg, som sætter en ansættelsesproces i gang.

Pr. 1. september 2016 udnævnes den nuværende medlemschef Henrik Weiglin i en nyoprettet stilling som vicedirektør i Design denmark.

Vicedirektøren bliver fremadrettet en del af ledelsen af Design denmark og sekretariatet.

 

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club