Design Kan – fremtidsforskning og kunst

Emil Malte Simonsen
emil.s@bureaubiz.dk

Hvordan ser fremtiden ud? Og hvilken rolle spiller kunst og design i dag og for fremtiden? I dette afsnit af Design Kan kigger Kristina May Pries ud i fremtiden sammen med Nicklas Larsen, seniorrådgiver på Institut for Fremtidsforskning og Katrine Pedersen, chef for undervisning og formidling på Arken.

I selskab med Nicklas Larsen, seniorrådgiver på Institut for Fremtidsforskning og Katrine Pedersen, chef for undervisning og formidling på Arken, undersøger vært Kristina May Pries, hvordan design, fremtidsforskning og kunst spiller sammen.

Det er til sammen en treenighed, der ifølge Kristina May Pries udgør en optimal designproces, hvor fremtidsforskning danner datagrundlag, kunsten fortolker og stiller spørgsmål og design konkretiserer løsninger. Noget, der sikrer relevante designs, der kan være med til at ændre vores adfærd, og motivere os til at stræbe efter en bedre fremtid.    

De kommer blandt andet omkring, hvordan fremtidsforskning og kunst kan bidrage  med et etisk og moralsk kodeks for, hvordan designs skal og bør anvendes, og hvordan dette kan være med til at udfordre antagelsen om entydige sandheder. 

Lyt med her

 

Du kan også lytte med på Podbean, Itunes, Spotify og lokalt hos AM

Design Kan… er et branding- og designpodcast, kreeret af det grafiske designbureau AM. Værten er Kristina May Pries, der er CEO, brandspecialist og partner i det københavnske bureau. Hun vil, sammen med interessante gæster, undersøge alt fra flyvske ideer til konkrete koncepter, der kan kaste lys over spørgsmålet: Hvad er det egentligt design kan?