Designit Danmark henter ny managing director fra egne rækker og opruster på flere fronter

Finn Graversen,
journalist

Carsten Nguyen Henriksen har været ansat i Designit Denmark siden 2010. De sidste seks år som en del af ledelsen. Som led i et større strategisk skifte for Designit er Carsten tiltrådt som managing director for Designit Denmark.

Der blæser nye strategiske vinde over Designits kontor i København NV. Igennem længere tid har virksomheden på europæisk plan arbejdet på en strategi, der skal sikre, at Designit også i fremtiden formår at løse komplekse problemstillinger til gavn for både kunder og omverden.

Mads Kjøller Damkjær har forladt bureauet, og som led i den strategiske udvikling for Designit Denmark har Carsten Nguyen Henriksen nu overtaget roret.

Om valget af Carsten forklarer Kjersti Lund, head of Europe:

“Carsten er tæt på at være en institution i Designit. Han er en kulturbærer, men samtidig ikke fastlåst i gamle vaner og processer, han er fagligt meget dygtig, og så er han en, som kunder, medarbejdere og kollegaer har stor tillid til, både menneskeligt og kreativt. Carsten er på den måde den helt rigtige og oplagte kandidat til at føre Designit Denmark videre”.

Designit Denmark ruster op på flere fronter
Da Carsten Nguyen Henriksen bliver spurgt til, hvordan han ser på fremtiden for Designit Denmark, svarer han:

”Vi skal vedblive et være der, hvor private og offentlige virksomheder og organisationer går hen, hvis de har komplekse problemstillinger uden åbenlyse løsninger. Design er vores DNA, men det er vigtigt at huske på, at design ikke bare handler om æstetik eller kreativitet. For os er design et mindset og en tilgang til at løse forretningskritiske problemstillinger, og derfor er et styrket samspil mellem strategi, brugeroplevelse, kreativitet og teknologi helt essentiel. Det er der, vi som bredt forankret designbureau skiller os ud i forhold til fx management consulting eller kommunikationsbureauer. Vi investerer som en del af vores nye strategi også massivt i at blive endnu stærkere på bæredygtighed og marketing services, både i Danmark og i Europa. Det betyder, at vi kan tage komplekse problemstillinger, designe konkrete løsninger og rent faktisk også sikre os, at de kommer ud og skaber den forandring, der skal til for at løse nogle af de største kollektive udfordringer, vi står overfor både som virksomheder, organisationer og samfund.”

Trods pandemi og usikkerhed oplever Designit Denmark stor efterspørgsel efter deres kompetencer og fagligheder. Faktisk er Carsten Nguyen Henriksen og resten af Designit Denmark på jagt efter flere kompetente kollegaer inden for en række forskellige fagligheder for at kunne imødekomme efterspørgslen.

Allerede før sommerferien hilste Designit Denmark nye kollegaer velkommen, heriblandt Frida Setterberg, som senest har siddet fire år hos Bold Scandinavia, og som er trådt ind i Designit Denmarks ledelse, og Mikkel Christopher Jensen, der kommer fra SPACE10 og Deloitte, og blandt andet bliver en vigtig spiller på den bæredygtighedsagenda, som Designit har igangsat.

Carsten Nguyen Henriksen, CV
2021- nu: Designit Denmark, managing director

  • 2021- 2021: Creative director
  • 2016- 2021: Design director
  • 2013- 2016: Lead designer
  • 2010- 2013: Senior designer

2007- 2009: FutureBrand Hong Kong
2006- 2007: SWE DES Hong Kong

Andre roller
2020- nu: Design Denmark, bestyrelsesmedlem
2018- nu: KEA, medlem af Uddannelsesudvalget for Design

Uddannelse
2000- 2006: Aalborg Universitet, M.sc Industrial Design