Af Emil Nørlund emil@bureaubiz.dk

Designbureauet Designit uge er gået sammen med innovationshuset Social Digital og ADHD-foreningen for at udvikle digitale værktøjer, der skal hjælpe unge mennesker med ADHD til at mestre udfordringer i hverdagen.

I sidste uge lukkede Designit sig inde i et lokale sammen med virksomheden Social Digital og repræsentanter fra ADHD-foreningen for at arbejde på løsningsforslag, der skal gøre livet lettere for unge med særlige behov afledt af den neuropsykiatriske lidelse.

Sammen deltog de tre organisationer i et design sprint, hvor man på fem komprimerede dage skulle nå frem til så mange gode løsninger som muligt, på nogle af de største udfordringer, mennesker med ADHD støder på.

Jens Christiansen, Lead designer hos Designit fortæller om målet med design-sprinten:

”Vores ambition var at hjælpe unge mennesker med ADHD med at komme ind på arbejdsmarkedet, forblive under uddannelse og navigere i sociale sammenhænge. Udfordringen var at skabe et personligt, digitalt værktøj, der kan hjælpe brugeren med at skabe orden i kaos, som mange oplever i dagligdagen.”

Leder hos Social Digital, Casper Nizam, uddyber hvorfor dette projekt skulle skydes i gang et tre-enigt samarbejde:

”I Social Digital har vi som mål at styrke NGO’ernes udvikling af nye og innovative IT-løsninger, der gør livet nemmere for mennesker med handicap. Det er helt afgørende for at udvikle de bedste digitale løsninger, at brugerne og deres organisationer er direkte involveret fra start. Design sprint var en måde at skabe denne involvering på”

Hos Designit København er managing director, Lars Tversted, opløftet over at være involveret i  projektet:

”Vi er glade for at være en del af det her projekt og hjælpe, hvor der virkelig er brug for det, men det er i høj grad også for at udfordre os selv. Med denne opgave omkring ADHD afsøger vi nye muligheder for, hvad design kan gøre. Og det er sindssygt vigtig for os hele tiden at holde os forrest i feltet. Jeg tror, at den feedback, vi får i denne uge, kommer til at gøre en forskel for vores måde at se på samarbejde og erhvervsmekanismer i fremtiden. Til gavn for alle.”

Sprintet med ADHD-foreningen er det første af to, som Social Digital og Designit har planlagt sammen. Det næste sprint vil have fokus på mennesker med udviklingshæmning og autisme.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ daglige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev