Digitale folk søger til reklamebureauerne

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Robert/Boisen har hentet to partnere i norske Apt’s danske afdeling til en yderligere styrkelse af bureauets digitale kompetencer. Dermed mister Apt to centrale personer i Danmark.

Fornylig annoncerede &Co, at man oprettede et nyt digitalt selskab under &Co navnet sammen med stifteren af online-selskabet The Milk.

Nu kan Robert/Boisen & Likeminded så fortælle, at man har ansat de to partnere og medstiftere af norske Apt’s danske afdeling, Anders Wik og Robert Larsen.

“Vi ønsker at sidde med rundt om bordet, når kunderne diskuterer sine udfordringer i et 360 graders perspektiv. Robert/Boisen er allerede kommet langt, når det gælder om at nedbryde siloerne og tænke digitalt. Senest med Somersby.dk viser de, at de tør at gå nye veje for at gå i dialog med den moderne forbruger. Vi glæder os meget til at være med til at forme fremtidens kommunikationsløsninger i et integreret bureausetup” siger Anders Wik.

Han får titel af digital director, mens Robert Larsen får titlen digital creative director.

Hos Robert/Boisen har man valgt den filosofi, at man ønsker at bekæmpe siloer. Derfor har man allerede arbejdet på at få alle medarbejdere til at tænke digitalt, og ansættelsen af Anders Wik og Robert Larsen skal ses som en yderligere styrkelse af de digitale kompetencer.

“I stedet for at tale om offline contra online, tror vi mere på et integreret mix af dygtige medarbejdere, som alle tænker på tværs af den traditionelle opdeling og har en naturlig nysgerrighed og forståelse for mulighederne i de digitale kanaler og vise versa” siger adm. direktør Kim Boisen.

Han oplever en bevægelse hos de folk, der tidligere har sværget til nichebureauer, mod at sidde med ved bordet, hvor ideern formes.

“Det er en stor fordel, at få tænkt det digitale ind fra starten, og det er reelt absurd at tale om off-line contra online – i hvert fald når det gælder strategi og udvikling. Inden for produktion kan der fortsat være behov for specialist-funktioner”, siger Kim Boisen.

Han siger videre om ansættelsen af de to nye digitale folk, at de er en investering i vækst.

“Men samtidig matcher de også den efterspørgsel, vi fornemmer hos kunderne”, siger Kim Boisen

Apt Copenhagen mister med Anders Wik og Robert Larsen to centrale personer. Det kommer kun ca. 10 måneder efter, at tidligere Hjaltelin, Stahl & Electric partner Frederik Zoega efter blot få måneder valgte at forlade Apt til fordel for Liquidminds. Dengang begrundede han det med, at han “trivedes bedst i et holistisk miljø”.

Frederik Zoega var optaget som tredje partner sammen med Anders Wik og Robert Larsen, og de er altså alle væk nu.

Ole Kristian Hustad hos Apt i Norge understreger, at Anders Wik’s og Robert Larsen’s afgang er foregået helt udramatisk.

“Efter fire år er det et naturligt skridt”, siger han og fortsætter: “Bureauet har ikke helt nået den udvikling, som vi havde ønsket. Produktionsholdet er godt i København, og vi vil nu gå på jagt efter en person, der er god til at tale med de danske virksomheder og sætte skub i udviklingen”.

Desuden har Apt hele den norske organisation at sætte bag.