Digitalt bureau fejrer første regnskab med nye kunder og overskud

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Jørgen Lindegaard og Mikkel DeMib fandt sammen om Waimea – og det ser ud til at have udviklet sig positivt.

Da den tidligere SAS- og ISS-direktør, Jørgen Lindegaard trådte ind i bureaubranchen med overtagelsen af Deducta, blev det ikke ligefrem en succes. Men nu ser han ud til at have fundet opskriften.

Det er sket sammen med Mikkel DeMib Svendsen, som han for halvandet år siden stiftede Waimea Digital sammen med. Bureauet holder til i de tidligere Deducta-lokaler på Gl. Vartov Vej i Hellerup, og har netop annonceret adskillige gode nyheder. Dels i form af nye kunder, dels i en ny enhed, der skal henvende sig til små og mellemstore virksomheder og endelig i form af et regnskab, der repræsenterer en positiv udvikling.

De nye kunder, som er kommet til her i foråret, er høreapparat-producenten Widex og storgrossisten A.O. Det er kunder, der kommer oven på et regnskab, der er første hele regnskabsår, og derfor kan der ikke rigtig sættes vækst på. Men det afspejler dog en fornuftig udvikling på både top- og bundlinjen.

Investeret i udvikling

Regnskabet skal endda ses i lyset af, at det har været et år, hvor der har været brugt betydelige ressourcer på udvikling.

”Vi har hele tiden haft en plan om organisk vækst, men at vi både har formået at udvide kapacitet, kundebase og investere en masse tid i udvikling, er mere end hvad vi turde håbe, da vi startede,” siger Mikkel DeMib Svendsen og fortsætter:

”Det allerbedste er, at vi foruden produkter som den gratis SEO Monitor har fået opbygget nogle processer, der tillader skalering af vores ydelser, så vi kan bringe priserne ned til et niveau, hvor sammenhængen mellem pris og kvalitet er blevet endog meget attraktiv.”

Blandt investeringerne finder man produkter, der retter sig mod små og mellemstore virksomheder. Det udmønter sig bl.a. i oprettelsen af en ny enhed under navnet Waimea Business, der officielt gik i luften i går d. 1. maj.

”Mange mindre erhvervsdrivende bliver fanget i lange uopsigelige aftaler eller må benytte sig af en lang række forskellige udbydere, der ikke nødvendigvis arbejder lige godt sammen,” siger Mikkel DeMib Svendsen og fortsætter:

Ikea-model

”Når man standardiserer processerne omkring digital tilstedeværelse, kan man udbyde professionelle løsninger til en brøkdel af prisen. Vi har i det forløbne år haft som mål at udtænke en ”Ikea-model” for de mindre virksomheder. Den er klar nu, og forventningerne er store.”

Waimea Business tilbyder en løsning, hvor website, indhold, søgemaskineoptimering, onlinemarkedsføring og rapportering pakkes sammen til en fast lav pris. Samtidig har kunderne fuld råderet over eget indhold og data. Pakken er nemlig konstrueret med en indbygget exit-plan.

Nøgletal for Waimea Digital

  • Bruttoavance 4,6 mio. kr.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 575.000 kr.
  • Lønandel 64,5
  • Resultat af primær drift +0,612 mio. kr.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz