Digitalt bureau køber op

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Samtidig kommer en ny ejer med i ejerkredsen, som også bliver bestyrelsesformand.

CPH Cloud Company fusionerer med TBWA/Connecteds digitale bureau Propellos. Der følger seks medarbejdere med over i det nye setup.

De to stiftere af CPH Cloud Jørgen Juul og Anders Hjarnaa ejer fortsat 50 pct. af CPH Cloud. Jørgen Juul, der fortsætter som adm. direktør i bureauet, som beholder sit navn, siger om fusionen:

”Vi er et perfekt match, Propellos er knivskarpe, når det gælder digital marketing, og CPH Cloud har erfaringen med at bygge digitale løsninger i en større skala. Vi supplerer hinanden godt, og så er det i øvrigt både inspirerende og godt for forretningen at være blevet en del af TBWA/Connected-kollektivet.”

Jørgen Juul

Propellos kommer til at eje 35 pct. Den sidste ejer er Karsten Koed, der gennem New&, kommer til at eje 15 pct. Karsten Koed bliver også bestyrelsesformand i det nye setup, og om baggrunden for, at han går ind som ejer, siger han:

”Jeg har en baggrund som medejer af først det digitale bureau Gorm Agency (som han solgte i 2017, red.) og siden af IT-kartellet, som beskæftiger sig med softwareudvikling (som han solgte i 2020, red.), og jeg er sikker på, at fremtiden ligger i den digitale transformation, og dermed at it og software er afsættet for at udvikle nye kommunikationsvirksomheder.”

Karsten Koed

CPH Cloud udvikler brugerflader og digitale løsninger for kunder som Novo Nordisk, Xellia, KEA og Dansk Retursystem.

Ny kapital
Beslutningen om at fusionere med Propellos kommer i kølvandet på nogle år med dårlige regnskaber for CPH Cloud. Det seneste viste et underskud på 2,6 mio. Både de nye og gamle ejere investerer i fællesskab ny kapital i virksomheden for at konsolidere økonomien.