Direktør-skifte i Saatchi efter flere år med turbulens

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet har sagt farvel til Thomas Falck. Ledelsesskiftet kommer oven på et 2012 som ifølge talrige rygter blev et skidt år. Ny adm. dir. er fundet internt.

Rygterne har i de senere måneder været jævnlige. Saatchi & Saatchi kommer ud med et dårligt regnskab – og der er da også blevet skåret lidt ned i bemandingen inden for de seneste måneder.

Dette omtales dog ikke i den pressemeddelelse, der her til morgen fortalte om et direktør-skifte i bureauet.

Thomas Falck er allerede stoppet og afløses på posten som adm. dir. af kontaktdirektør Rikke Wichmann-Bruun, der kom til bureauet fra Ogilvy i 2011.

Ifølge pressemeddelelsen har Thomas Falck valgt at stoppe efter syv år for at forfølge nye mål, og det betones, at han er en af de længst siddende chefer i regionen.

Rikke Wichmann-Bruun kommer til at sidde i spidsen for et lederteam bestående af den nye kreative direktør, Jason Mendes og strategisk direktør, Martin Gjerløff.

Ledelses-skiftet kommer desuden oven på flere år med turbulens specielt i den kreative afdeling. Thomas Falck var sammen emd kreativ direktør, Simon Wooller med til at bygge en stærk kreativ postion op, og Thomas Falck var god til at skaffe kunder. Men efter at Simon Wooller gik til Halbye Kaag har det svært at få stabilitet i den kreative ledelse.

Først kom Peter Boye og Henrik Tvilling til, men de er begge væk. Kent Stephan Jensen fik rollen som kreativ direktør, men han valgte også at stoppe ved indgangen til i år.

Nu er det så Jason Mendes opgave at reviatlisere bureauets kreative produkt.

“Ledelsesskiftet er gået meget glat efter at have samarbejdet med Thomas Falck i flere år. Med støtte fra både Jason og Martin samt hele bureauet er jeg klar til at tage stafetten og vi er entusiastiske overfor den fremadrettede rejse,” siger Rikke Wichmann-Bruun.

Saatchi & Saatchi Copenhagen var nordisk hub for kæden og Thomas Falck havde det nordiske ansvar. Det set-up er dog nu stoppet.

“På grund af styrken i vores ledelses-teams har vi på nuværende tidspunkt valgt ikke at udpege en nordisk ceo. Vi koncentrerer os lige nu om at støtte vores teams og vores kunder på den bedst mulige måde,” siger Isobel Kerr-Newell, der er marketingdirektør for Saatchi Europe.

Hun ønsker ikke at kommentere rygterne om det dårlige resultat for 2012.