Af FiG

Ogilvy er debuteret for forsvaret - og de første film er lavet af instruktøren bag Ekstra Blads filmen.

Ogilvy vandt i efteråret konkurrencen om det store budget for Forsvarets rekruttering. Kampagnen har nu været i luften siden lige før jul – bl.a. med to film, der er instrueret af Mikala Krogh, som i efteråret blev kendt for sin roste dokumentar om Ekstra Bladet.

Valget af en dokumentar-instruktør begrundes således:

”Vi har talt med en lang række dygtige undervisere fra officersuddannelserne og Forsvarsakademiet for at få et indblik i ledelsesteori i militær sammenhæng – og det er et meget spændende og nuanceret fagområde. Det ville vi gerne have frem. Det ægte udtryk var helt afgørende for os. Vi lader virkelige undervisere fra Forsvarsakademiet dele ud af deres egne tanker og teorier. Derfor valgte vi at samarbejde med en dygtig dokumentarinstruktør som Mikala Krogh, og vi er meget glade for, at hun har hjulpet os med at skabe både flotte og ægte fortællinger”, siger Signe Zacher Carlsen, tekstforfatter ved OgilvyOne og kreativ ansvarlig for kampagnen.

Filmene er en del af en ny integreret kampagne, der viser, hvordan Forsvarsakademiet uddanner officerer til gode ledere. Hvis man ikke i forvejen kender Forsvarets uddannelser, bliver man måske overrasket over, at ledelse bl.a. handler om kærlighed og frihed – og om at fortælle historier, der skaber mening.

”Strategien var bl.a. at tale om faget ledelse fremfor alle fordelene ved uddannelserne. Vi ville give målgruppen brugbar viden indenfor et felt som interesserer dem – og som Forsvaret ved rigtig meget om. Vi siger ikke, at vi er kloge, vi viser, at vi er det. Forsvaret er kendt for styrke og muskler – vi viser, at der også er hjerne. Desuden har vi rykket ved brandstrukturen, så afsenderen er Forsvarsakademiet, for at underbygge den akademiske troværdighed”, siger Thomas Martin Hansen.

Casefilm om ledelse:

Kampagnens hjemmeside findes her

Kommentarer

 1. det bedste jeg har set / hørt i mange år. Hvor er jeg stolt af at være gammel Ogilvy- dreng og følge jeres succes.

 2. Jesus hvor er det pinligt at se Bjarke skrive så mange fedterøvskommentarer herinde. Virkelig uklædeligt.

  … Men omvendt er det jo nok svært at lade dit arbejde tale for dig (så du kunne få opgaver uden at fedte).

 3. Kære anonym.

  Denne tråd handler ikke om mig men om det efter min mening aldeles glimrende stykke arbejde, som Ogilvy og instruktøren har lavet for en kunde.

  Men lad mig gøre en undtagelse og adressere din kritik, når du nu er så vedholdende efter mig her på bureaubiz:

  1) Jeg har ganske rigtigt valgt at være freelance – men jeg er ikke i en situation, hvor jeg behøver at fedte for nogen

  2) Jeg har altid interesseret mig for faget, og jeg kommenterer gerne arbejde, jeg synes, er godt. Jeg prøver, så vidt mine evner rækker, at argumentere for, hvorfor jeg synes, at netop dette arbejde er godt.

  Det, jeg synes er mindre godt eller værre, undlader jeg at kommentere

  Bundlinien er, at jeg altid vil kunne lægge navn til det, jeg skriver. Så kan folk jo på den baggrund tænke om mig, hvad de vil. Også du.

  Og sådan har jeg egentlig tænkt mig, at jeg vil blive ved med at agere.

  Hvis det giver dig yderligere grund til at kalde mig arrogant, fedterøv, eller hvad du nu plejer, så er jeg selvfølgelig ked af det.

  Men jeg må leve med det. Lige som du må leve med at læse mine kommentarer.

  Jeg har dog ikke tænkt mig at svare på din anonyme, personlige kritik igen.

  Venlig hilsen

  Bjarke Stemann

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club