Dorte Nielsen: Disse kreative talenter er værd at følge

Peter Engholm,
journalist

Det kan hjælpe at råbe højt for at blive bemærket. Det gør denne håndfuld talenter ikke, konstaterer Dorte Nielsen. Ikke desto mindre kommer vi til at høre mere til – og fra – dem.

Bureaubiz fortsætter serien, hvor en række af branchens profiler sætter navn på de kreative talenter, man bør holde øje med.

Dorte Nielsen er formand for Creative Circle og leder af Center for Kreativ Tænkning. Hun var i en årrække uddannelsesleder på Kreativ Kommunikation og har skrevet ni bøger om kreativtet, senest (sammen med Katrine Granholm) Opgavebog for små kreative tænkere og (sammen med Sarah Thurber) Den Kreative Tænkers Hemmelighed.

Sidstnævnte er udgivet på 11 sprog og sælges i 65 lande. Og udlandet spiller også en rolle i udvælgelsen af de i alt fem personer, som Dorte Nielsen fremhæver som kreative talenter:

”Line K. Hvid og Gry Strange Echwald er eksempler på danske kreative, hvis talent udlandet har fået øje på, men som ikke er tilsvarende kendt herhjemme. Fælles for alle, jeg nævner, er, at de går ydmygt og ikke larmende til værks. Det gør naturligvis ikke deres kreative talent mindre,” siger Dorte Nielsen og tilføjer:

”Et spændende aspekt ved kreativt talent er, at det er iboende. Det er noget, man har med sig. Disse fem har talent i overflod, og de er samtidig tro mod sig selv – og denne tro på eget talent er vigtigere end altid at passe ind i alle kasser.”

Line Hvid
Skævt talent, der bl.a. har arbejdet for Chanel i Paris, hvor de stadig taler om hendes spændende og – i ordets bedste forstand – skøre løsninger.

Hun er hos Flying Tiger og har også sit eget firma. Hun sprudler af kreativitet på tværs af medier og genrer; koncepter, design, kommunikation, musikvideoer, set design og sågar at arbejde for Hr. Skæg – you name it, hun er opgaven moden.


Se Lines portfolio her.

Gry Strange Echwald
Gry har sit eget designbureau. En stærk, konceptuel designer med originale ideer og højt kreativt niveau. Hun sender ikke til danske konkurrencer, så hun er ikke kendt – men forrige år sendte hun ind til D&AD … og vandt en Pencil. Hendes arbejde er fantastisk, men hun går stille med det.


Se Grys portfolio her.

Rie Rasmussen
Senior art director, der efter seks år hos Robert/Boisen nu er kommet til Fireball. En skarp tænker, der ikke alene evner det kreative og konceptuelle, men også er strategisk stærk. Det er en efterspurgt kombination. År efter år har hun vundet priser, men jeg håber – og forventer! – at vi kommer til at se endnu mere til hende.

Klara Vilshammer
Hun vandt sammen med Christoffer Boas – begge fra Robert/Boisen – guld ved Young Lions (digital) i Cannes i år. Hun er et af de største naturtalenter, jeg har mødt. En kreativ tænker, hvis arbejde er interessant, inspirerende og leveret med kant. Jeg glæder mig til at se hende tage skridtet fra de globale ungdomskonkurrencer til de voksnes rækker.


Se Klaras portfolio her. 

Christina Anaya
Tekstforfatter på Brandhouse. Vandt sammen med sine AD-makkere, Katrine Granholm og Andreas Arnaa, en D&AD-pencil for Danner i år. Christina Anaya er inde i en spændende udvikling. Nogle talenter blomstrer tidligt –hun folder sig fortsat ud. 

Interesseret i mere indhold som dette? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.