DSB/Waterfront-sagen: ”Det er ikke unormal praksis”

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Uddannelsesledere fra både RUC og DMJX mener, at Waterfront-DSB sagen ikke er en enstående praksis.

Mens kommunikationsfolk fra flere forskellige PR-bureauer har travlt med at tage afstand fra Waterfronts ageren i sagen om at holde en kritisk journalist væk fra DSB, tror to uddannelsesledere fra henholdsvis RUC og Danmarks Medie- og Journalistskole, ikke, at sagen er den eneste af sin art:

”Det, vi nu er vidner til, er givetvis ikke en unormal praksis. Vi vidste bare ikke, at den slags aftaler fandt sted. Men jeg tror ikke, det er et enestående tilfælde. Slet ikke”, siger Sabrina Speiermann, uddannelsesleder på kommunikationslinjen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Tilsvarende holdning har Lisbeth Thorlacius, der er studieleder på RUCs kommunikationslinje:
”Det er jeg enig i.Jeg tror, der er flere tilfælde af det derude”.

Bege understreger dog, at det ligger langt fra de metoder, der bliver undervist i. Samtidig mener Sabrina Speiermann, at den store skurk ikke er DSB, men Waterfront:

”Jeg kunne forestille mig, at det er Waterfront, som står bag den her ide og jeg synes faktisk, at den store skurkerolle ligger hos dem”.

Morten Grøn, der er formand for PR-brancheforeningen, har dog svært ved at forestille sig, at det sker flere andre steder:

”Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at det her er normal praksis. Det er enormt dårlig PR, som rammer både Waterfront og DSB nu” (Børsen Mediemarked, p. 8).