Duracell-video vil bekæmpe skærmzombier

peng

Leg på skærmen har i udbredt grad erstattet klassiske udendørsaktiviteter. Hvad gør en global producent af batterier til legetøj og spil? Laver en video …

https://www.youtube.com/watch?v=JproED6Vlx4

Tablets har overtaget legen i Europa. I en undersøgelse foretaget af Duracell blandt små 6.000 familier i Europa, svarede 85 pct., at de leger sammen på skærmen i stedet for at lege udenfor.

Og inden mor og far kommer for godt i gang, så synes 70 pct. af børnene, at forældrene bruger for meget tid på digitale enheder.; 4 ud af 10 børn fortæller, at de nogle gange kommunikerer med deres forældre via sms, e-mail eller sociale medier – også selv om de sidder i værelset ved siden af.

Dårligt nyt for familielivet, skulle man mene – men også dårligt nyt for Duracell, der i en pressemeddelelse præsenterer sig som ”verdens førende producent af batterier til legetøj og spil”.

Og Duracell slår også sig selv – og danske forbrugere – i hovedet med en undersøgelse fra Børnerådet, der viser, at næsten en tredjedel af danske unge er på nettet over fire timer om dagen. Og mens forældrene i vores nabolande tager del i børnenes onlineliv og spiller sammen, så oplever 43 pct. af danske børn sjældent eller aldrig, at deres forældre interesserer sig for, hvilke film, serier og tv-programmer de ser.

Hvori ligger håbet? At 60 pct. af de adspurgte familier vil byde en digital detox velkommen og bruge mere tid på at lege sammen som familie, hvis ikke de brugte så meget tid på skærmspil.

Og Duracell prikker til den latent dårlige samvittighed med et budskab, der leveres på skærmen – en online video af kunstneren Robbie Cooper.

Den har til formål at minde børn og deres familie om ikke at ende – med Duracells formulering – som skærmzombier, men i stedet slukke skærmen og lege sammen.