E-types stifter bag Nordisk Films nye logo

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Nordisk Film skifter logo for at følge med digitaliseringen. Jens Kajus står bag og skal også lave de øvrige logoer for Nordisk Films brands. Se Nordisk Films logoer helt tilbage til 1905.

Nordisk Films logo – det med isbjørnen – har fået nyt logo. Det er medstifteren af E-types, Jens Kajus, der står bag logoet, som skal afspejle Nordisk Films digitale-, teknologiske- og indholdsmæssige udvikling og vækst.

”Vi er meget glade for vores isbjørn i Nordisk Film, og det er kun med største forsigtighed og ydmyghed, at vi nu opdaterer logoet. Det gør vi blandt andet fordi, det ikke fremstår særlig tydeligt digitalt, hvor det bliver for komplekst. Vi har ønsket at modernisere med respekt for vores arv, så det også kan ses på mobil- og tabletskærme, apps, sociale medier og andre steder, hvor logoet er i centrum,” siger Allan Mathson Hansen, adm. direktør i Nordisk Film, som er ejet af mediekoncernen Egmont.

I det nye logo er isbjørnen stadig i centrum, men globussen er blevet mindre, og skrifttypen er ændret til en mere moderne typografi.

”Hermed fremstår det nye Nordisk Film-logo elegant, moderne, fleksibelt og tilpasset brug på de mange digitale platforme og medier, som er blevet en integreret del af Nordisk Films forretninger,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Fra Jens Kajus, der holdt op hos E-Types i 2015 og derefter stiftede designbureauet Million, lyder det:

”Opgaven har bestået i at modernisere Nordisk Films logo med respekt for virksomhedens historie men så det passer bedre til en digital tidsalder, hvor høj synlighed er vigtig på digitale platforme, streamingtjenester og sociale medier. Samtidig reflekterer det nye logo også, at Nordisk Film er en virksomhed som udvikler sig ved bla. at opbygge en markant forretning inden for computerspil”. 

Jens Kajus

Det nye logo vil gradvist erstatte det nuværende logo både digitalt og fysisk. De to logoer vil derfor i længere tid leve side om side.

En række af Nordisk Films forretninger og brands, som f.eks. Nordisk Film Biografer, Dansk Filmskat, Nordisk Film+ og Nordisk Film Games, får også nyt logo, som Jens Kajus også vil udvikle.

Nyt logo:

Gammelt logo: 

Nordisk Films logo gennem tiderne: