Efter 3 års forarbejde er nyt univers for Bakkedal klar

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Uncle Grey blev valgt som bureau for et år siden, og nu er man klar med en kampagne, der sætter Thy på dagsordenen. Se de første film her.

Kærgården-konkurrenten, Bakkedal, konstaterer selv, at man har været lang tid om at nå frem til et nyt reklameunivers.

Bag kampagnen ligger næsten tre års arbejde med research, kiggen indad og en række forskellige koncepter, der er blevet vendt og drejet, lyder det således I en pressemeddelelse.

Men nu er man klar, og resultatet er blevet, at man sætter Thy på dagsordenen I en tid, hvor urbanisering og globalisering ellers er fremherkende, og hvor Thy vel nærmest må karkateriseres som et udkantsområde.

For et år siden valgte man Uncle Grey som bureau, og bureauet har bl.a. fortolket, hvordan en trafikprop, et fitness-center og networking ser ud i Thy.

”Vi har været mere end almindeligt grundige i udviklingen af universet, fordi vi ville ramme den helt rigtige nerve. Når man bruger Thy i sit univers, så forpligter det. Eksempelvis er det essentielt, at medarbejderne og beboerne i området oplever, at det føles rigtigt. Det skal være autentisk med et glimt i øjet,” siger Michael Pilgaard, marketingschef i Dragsbæk A/S.

Uncle Grey og Dragsbæk har også involveret instruktøren Joachim Nielsen i udviklingen, og alle medvirkende i filmene er lokale fra Thy. Scenerne er alene pakket ind i reallyd, f.eks. havets brusen og vinden i marehalmen. Her er ingen hurtige klip, en masse snak eller musik.

På den måde skal det nye univers placere Bakkedal præcist på landkortet – lokalt i Thy. Både fysisk og i tonaliteten – og dermed understøtte en kvalitetsopfattelse af Bakkedal.

”Thy er dér, Bakkedal kommer fra. Dét er vores ophav. Derfra var øvelsen at finde det unikke ved Bakkedals rødder oppe i det ’Thy’ske’. Vores ønske er, at det nye univers skal vække interesse, sympati, længsel og ikke mindst præference for vores produkt,” siger Lene Alkemade, Dragsbæk A/S.