Efter 4 års jordomsejling: Mogens Holten Larsen er tilbage i Bergsøe 4

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Store skiftedag i bureauets bestyrelse. Tre bestyrelsesmedlemmer er udskiftet, og Mogens Holten Larsen er vendt tilbage som formand.

Bergsøe 4 har før oplevet stor udskiftning i bestyrelsen. Sidst var for 3 år siden, da Preben Erik Nielsen, Asger Aamund og John Helmsøe-Zinck under omstændigheder, der aldrig er blevet helt opklaret, forlod bestyrelsen. Deres afgang kom oven på nogle mystiske handler, hvor et Bergsøe 4 med overskud blev solgt til et selskab i Luxembourg for et lille beløb for to år senere at blive solgt tilbage til et væsentligt større beløb. Selvom bureauet nu havde underskud.

Denne gang er det mere udramatisk og naturligt. Bureauets ejer, Mogens Holten Larsen har været væk i 4 år på en jordomsejling, og man kan ikke med rimelighed håndtere en formandspost fra en båd i Stillehavet. Derfor har advokat Frederik Lacoppidan varetaget hans interesser som formand, men sejlturen er ved at være overstået, og derfor har Mogens Holten Larsen fundet det naturligt at overtage rorpinden igen ved at indtræde som formand.

Samtidig udtræder Peter Villumsen og Merete Søby og bliver erstattet af Niels Holger Poulsen og Hanne Sørensen.

“Frederik Lacoppidan havde sit hold, og nu har de taget deres tørn. Jeg har så sat mit eget hold”, siger Mogens Holten Larsen.

Niels Holger Poulsen er professionelt bestyrelsesmedlem efter en karriere i PA Consulting med ansvar for deres HR-del. Hanne Sørensen er kommerciel direktør i Maersk Line og den højest placerede kvinde i rederiet.

Mogens Holten Larsen er dog endnu ikke vendt helt tilbage. Dels har han fortsat adresse i England, og dels er sejlturen ikke helt forbi. Båden ligger i Trinidad og venter på, at orkan-sæsonen er overstået, så den kan sejles helt hjem.

“Det er mig, der ejer bureauet, og jeg er nu i en situation, hvor jeg mener, at jeg igen kan varetage formandsposten”, siger Mogens Holten Larsen.

Hvad fremtiden byder på for ham, ved han ikke.

“Jeg har valgt at tømme hovedet helt for reklamebranchen og give plads til nye indtryk og oplevelser. Derfor er det først nu, jeg skal til at overveje, hvad der skal ske. Men hidtil har jeg aldrig kedet mig i min tilværelse, og det tror jeg heller ikke, jeg kommer til nu”, siger Mogens Holten Larsen.

Bergsøe 4 ledes i dag af Søren Berg og kom ud af 2007 med fremgang bruttoavance og et overskud på 2,7 mio. kr. Bureauet har dog inden for de sidste 3-4 måneder oplevet afgang af to ledende medarbejdere.