Eks-Creuna chef vil spille ny rolle

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Tidligere bureauchef vil med et nyt fokusområde sikre, at bureauernes digitale indsats bliver forankret i virksomhederne og ført videre.

Christoper Sachse Aaris stoppede sidste år som HR- og bureauchef hos Creuna. Siden har han løst en række HR-opgaver på freelance-basis, men nu har en ny gren af konsulent-virksomheden taget form – og navn:

Induce Digital tager afsæt i bureaubranchen, men formålet med eks-bureauchefens virke er ikke at konkurrere med bureauer eller finde de rette digitalbureauer til virksomheden, men derimod at sikre, at bureauernes indsats bliver forankret og ført sikkert videre.

Og det forudsætter, at virksomhederne er digitalt gearet.

”Hvis ikke den nødvendige digitale  governance  er på plads i virksomheden, bliver det svært at få succes med digitale initiativer og projekter og få fuld værdi af de investeringer, der foretages,” lyder Christopher Sachse Aaris’ tilgang.

Han siger:

”Et digitalt bureau kommer ofte med gode idéer, udvikler den digitale strategi og leverer løsningerne. Men det er ude i virksomhederne, at den digitale succes i sidste ende skal arbejdes hjem. At  digitalisere sin forretning og sine produkter kræver imidlertid en revision af måden at drive forretning på. Processen skal være dybt forankret i topledelsen, og bl.a. i USA har mange virksomheder ansat en Chief Digital Officer, der fra sin placering i direktionen har det overordnede ansvar for de digitale initiativer.