Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk
Foto: Søren Svendsen

Nanna Kalinka Bjerke er efter kun et år holdt op som partner på Friday. Her fortæller hun hvorfor.

For godt et år siden blev Nanna Kalinka Bjerke partner og seniorrådgiver hos kommunikationsbureauet Friday. Det skete efter 25 år som selvstændig i branchen, hvoraf hun de syv af årene var tæt tilknyttet Primetime.

Lige før sommer stoppede hun så igen hos Friday, og det var ikke helt udramatisk, for det aldrig er rart at skulle skilles.

Hvorfor hun så holdt op, fortæller hun her:

”Helt ærligt: Det er bare ikke mig at være ansat på et stort bureau. Især hvis jeg ikke selv er chefen for det hele. Der er for lidt produktion og for mange møder. Der er for lidt tankevirksomhed og for meget system. Det kræves, at man retter ind, og det har jeg ikke temperament til,” siger Nanna Kalinka Bjerke og fortsætter:

”Man kan være konsulent på mange måder, og den måde, jeg arbejder på, er min egen. Og så har jeg brug for en fleksibilitet, som er nemmere, når man er selvstændig og selv hyrer folk ind ad hoc. Jeg har en håndfuld, blandt andre AD’ere og public affairs-folk, jeg har arbejdet sammen med i årevis, og det fungerer fremragende.  Mit job er også min livsstil. Jeg er engageret døgnet rundt og sidder for eksempel i DR’s bestyrelse, i Ballettens Tænketank og rejser rundt i verden som frivillig for Global Goals World Cup. Er det noget, der pynter på en timeregistrering? Nej, men jeg er ligeglad. Derudover er jeg A-menneske og starter med at arbejde kl. 5 om morgenen, så jeg er på en måde i en anden tidszone. Det betyder bare ingenting, når man er sin egen direktør.”

Nanna Kalinka Bjerke mener, at det at kunne være fleksibel og agil er fremtidens måde at arbejde på samtidig med, at man lytter til kundernes behov.

”Jeg har det bedst med at arbejde virkelig tæt sammen med mine kunder, levere modspil og ikke proppe noget ned i halsen på dem, de ikke har brug for. Det sidste oplever jeg nogle gange, at de store bureauer bliver tvunget til, fordi de pinedød skal omsætte for så og så meget. Det gjorde Friday nu ikke, og vi har da også et projekt sammen her i efteråret, så selvom giftermålet er aflyst, kan man godt være venner alligevel.”

Frihed er den største livskvalitet
For Nanna Kalinka Bjerke er det livskvalitet at have frihed til at sige nej til opgaver, for det skal være sjovt at gå på arbejde, og tingene skal hænge sammen både privat og på arbejdet.

”Jeg fornemmer, at jeg ikke er den eneste, der godt vil tage hul på fremtidens arbejdsmarked, og sikre, at tingene hænger bedre sammen, både tidsmæssigt, moralsk og økonomisk. Frihed er for mig den største livskvalitet, og jeg kan godt leve med at mine primære ejendele er en bærbar og en cykel. Jeg vil fokusere på det strategiske og det kreativt konceptuelle, som er min styrke, og jeg vil selv bestemme, hvilke opgaver jeg siger ja til, og hvem der er mine samarbejdspartnere. Meningen med livet er, at man skal have det så sjovt, så længe det varer. Også når man er på arbejde.”

”Der har ikke været nogen konkurrenceklausul, hvilket jeg også mener hører fortiden til, så på den måde, var det nemt at blive skilt. Og vi fortsætter som sagt med at samarbejde om visse kunder.”

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer