Ellermann er gået fra skilsmisse til konkurs

Peter Engholm
25@mail.dk

For et år siden skiltes Ellermann/Rønler, da Torben Rønler sagde farvel. Nu er Ellermann Reklame gået konkurs.

Efteråret 2008 var turbulent for Ellermann/Rønler. Bureaet mistede sin kunde gennem 15 år, Spar Danmark, og kort tid efter – uden at det havde noget med kundetabet at gøre, understregede parterne – sagde Torben Rønler farvel til Per Ellermann.

Ellermann Reklame – eller Ellermann Group, som det bureauet kaldte sig i tiden efter skilsmissen – fortsatte med Per Ellermann ved roret, og 2 sælgere og 1 kontaktdirektør skulle skabe new biz og udfylde den ledige produktionskapacitet, som Spar havde efterladt.

Det lykkedes dog ikke, kan man nu konstatere, for Ellermann Reklame blev i torsdags erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten.

Kurator er Bo Vadt Christensen, advokat og partner i Delacour Dania, og han oplyser:

“Konkursen er sket på baggrund af en lønmodtagerbegæring. Og retten har ikke fundet det sandsynliggjort, at selskabet i løbet af en vis periode kan honorere kravene, og har derfor erklæret selskabet konkurs,” siger Bo Vadt Christensen.

Endnu kan kreditorer anmelde gældskrav, men kuratorens “bedste bud” er, at sagen samlet set vil dreje sig om ca. 4 mio. kr.

Bureaubiz har siden sidste efterår ikke omtalt Per Ellermann, men det har Dansk Brancheanalyse ved Ole Egholm – dog ikke for det gode. Her fremgår det, at Per Ellermann har et ulovligt anpartshaverlån på 4,9 mio. kr. Analysen understreger, at det ikke er nyt for Per Ellermann at låne af sin virksomhed. Faktisk har han igennem de seneste seks år ulovligt lånt millionbeløb af sit firma.

Det har i dag ikke været muligt at træffe Per Ellermann for en kommentar. Hverken på bureauets nummer eller på nummeret hos nogen af de andre selskaber, som han i henhold til regnskabet for Per Ellermann Holding ejer. Det gælder f.eks. Tag-it Profilbeklædning Aps og Segmentation Aps. Herudover ejer han Italian Fashion House, A to B Strategy Communication, Ellermann Ejendomme og Ellermann, Bahrain.

Konkursen gælder reklamebureauet og ikke umiddelbart Per Ellermann Holding, som dog står noteret som under tvangsopløsning i det regnskab, der blev afleveret d. 1. juli i år. Hvilket er langt over tidsfristen, fordi regnskabsåret sluttede d. 30. september 2008.