Af Simone Okkels journalist
Kilde: Getty Images.

SXSW: Søndag dukkede Elon Musk pludselig op på South by Southwest, SXSW, i Texas til en overraskelses-Q&A med deltagerne på festivalen. Her fortalte rumvisionæren, at rejsen til Mars er nært forestående, og når den bliver til virkelighed, får vi brug for innovative startups.

“Alle de fundamentale nødvendigheder, som vi har brug for for at overleve, skal vi have opbygget. Da er det, vi vil se en eksplosion af muligheder for entreprenører. På Mars får vi brug for alt fra jernraffinaderier til pizzasteder. Mars burde være et sted med gode barer. Mars-barer.”

Søndag dukkede Elon Musk uannonceret op på film-, musik- og teknologifestivalen South by Southwest. Traditionen tro var milliardæren lettere forsinket, en smule akavet i sit kropssprog og lidt nørdet i sine jokes, men blev modtaget som en rockstjerne, da han dansede ind på scenen til My Sweet Little Buttercup i The Moody Theatre i Austin.

Der var på ingen måde lagt op til en kritisk Q&A. Det stod hurtigt klart ud fra de spørgsmål, som publikum kunne dele via Slido. Men blandt hyggelige nysgerrigheder, som hvem der inspirerer SpaceX-stifteren, kom Elon Musk også ind på, hvorfor det er så vigtigt for ham at sende folk til Mars.

“Vi vil få offentligheden til at blive begejstret over, at der endelig sker noget nyt inden for rumfart. Målet er at inspirere jer og få jer til at tro på, at alt er muligt,” sagde han henvendt til publikum, men lod os også vide, at der er endnu en grund til at gøre interplanetarisk transport mulig:

“Vi har allerede set to verdenskrige gennem det sidste århundrede, tre hvis man tæller Den Kolde Krig med. Jeg mener, det er usandsynligt, at der aldrig kommer en ny verdenskrig. Jeg forudser ikke, at det vil ske med sikkerhed, men ser man på tidsperspektivet, er det det mest sandsynlige scenarie.”

Fragtrute til Mars i 2019
Derfor vil han sikre, at der efter en potentiel atomdrevet tredje verdenskrig er placeret nok frø af menneskelig civilisation til, at den kan opstå igen på en anden planet.

Selvom Elon Musk er, som han også selv siger, en tidsoptimist, så tror han på, at vi allerede i første halvdel af 2019 vil se de første ture til og fra Mars med lastede raketter.

Og når først en koloni på Mars er virkelighed, så er det, at der bliver brug for innovative hjerner og risikovillige startups.

“Når først BFR-raketsystemet er blevet bygget, og ressourcerne til at få last og mennesker sikkert til og fra Mars er der, så er det, at vi for alvor får entreprenørielle ressourcer. Vi bliver nødt til at opbygge hele den basale industri fra bunden. Alt det, som gør den menneskelige civilisation mulig. Og det kommer til at blive svært, meget sværere på Månen eller Mars,” sagde Elon Musk.

Men vil kolonien kun være for eliten, som talrige dystopiske sci-fi-film og -noveller beskriver?

“Jeg får ofte spørgsmålet, om det bliver en flugtvej for rige mennesker. Men det vil det på ingen måde blive. For de første pionerer vil det blive meget farligere (end at blive på jorden, red.). Der vil være en god chance for at dø. Men også stor begejstring og spænding for dem, som overlever,” sagde han og konkluderede, da kun få rakte hånden op til hans spørgsmål, om der mon i publikum var en pioner eller to.

“Der vil være nogle, for hvem spændingen ved at bryde nye grænser og udforske nye områder vil veje tungere end faren.”

Det umulige er muligt
Men selvom publikum var tøvende over for at være Elon Musks første rumrejsende testpersoner, ville de dog gerne vide, hvad vi almindelige mennesker kan gøre for at hjælpe missionen mod Mars.

“Generel støtte, opmuntring og sympati. Når først vi har bygget systemet, vil der være et point of proof, med hvilket vi kan vise andre virksomheder og lande, som p.t. ikke tror på, at det er muligt, at det er muligt. Så kan de tage skridtet videre og begynde at bygge interplanetariske transportmidler også,” sagde han.

Og til spørgsmålet om, hvem der inspirerer en af verdens mest inspirerende iværksættere.

Kanye West og Fred Astaire såmænd.

Artiklen har også været bragt på bootstrapping.dk

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. Skriv til britta@bureaubiz.dk og få et godt tilbud. Du kan også ringe på  71 74 79 91

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • Årligt gå-hjem-møde
Køb nu

Kommentarer