Markant fremgang i Envisions moderselskab

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Envision har selv knækket flere års stilstand, men i moderselskabet, First Chair, gik det virkelig stærkt i en af konsulentvirksomhederne.

Efter flere års stilstand lykkedes det Envision at knække kurven i det seneste regnskabsår, der bød på en fornuftig fremgang på toplinjen og en markant fremgang på bundlinjen. Den blev hjulpet en hel del på vej af et frasalg af ejerandelen i Orchestra.

Kigger man på Envisions moderselskab, så var fremgangen dog markant, hvilket først og fremmest skyldes en stor fremgang i konsulent-firmaet A-2. Den er fremkommet dels ved overtagelsen af et andet konsulentfirma Quorum samt ved en fremgang i rådgivning inden for udbud.

First Chair er en gruppe bestående af forskellige bureauer samt konsulentforretninger inden for forskellige kompetencer.

Firedobling hos Envision

For Envision er regnskabet 2022-2023 det første hele regnskabsår under ledelse af CEO Mads Duzenius Christensen, som tiltrådte for cirka halvanden år tiden.

Her var der en firedobling af overskuddet, skriver bureauet i en pressemeddelelse.

”Vi kommer ud med et yderst tilfredsstillende resultat. Vi er lykkedes, fordi vi har styrket vores fokus på eksisterende kunder, mens vi har omprioriteret vores forretning – inklusiv et frasalg af vores andel i Orchestra. Frem for alt er resultatet dog et udtryk for en kæmpe holdindsats, hvor hele organisationen har trukket i samme retning, mens vi har stor opbakning fra vores majoritetsejere First Chair Group,” siger Mads Duzenius Christensen i pressemeddelelsen.

Efter afslutningen af regnskabsåret har Envision fusioneret med Gorm Agency samt opkøbt PrCeption.

”Vi er et andet bureau end for blot et år siden. I dag er vi et komplet tech & creativity-bureau, og vi har på kort tid skabt vækst på flere områder, fordi vi har en strategisk og sammenhængende tilgang til kommunikation, branding og digital marketing. Der er en øget efterspørgsel for netop denne tilgang, så vi ser lyst på fremtiden, og er klar til at positionere os som en landsdækkende top-5 virksomhed i branchen,” siger Mads Duzenius Christensen

Nøgletal for First Chair

Bruttoavance 231,967 mio. kr. +16,6 pct.
Bruttoavance pr. medarbejder 946.805 kr. +10,9 pct.
Lønandel 70,7 (73,1)
Resultat før skat +23,834 mio. kr. +6539 pct

Envisions nøgletal

2022/23: Bruttofortjeneste 59,7 mio. kr. Resultat 13,4 mio. kr.
2021/22: Bruttofortjeneste: 56,3 mio. kr. Resultat 3,2 mio. kr.
2020/21: Bruttofortjeneste: 65 mio. kr. Resultat 5,1 mio. kr.