Facebook kampagne gav både opholdstilladelse og job på bureau

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Da australske Gus Murray blev nægtet opholdstilladelse, oprettede han en støtteaktion, der blev spredt på Facebook og Twitter og kom i medierne. Det gav bonus.

Samme dag som udlændingestyrelsen afviste Gus Murrays ansøgning om opholdstilladelse og gav ham en måned til at forlade landet, oprettede han sitet supportgus.dk.

Ved hjælp af Twitter og Facebook, fik australieren i løbet af tre dage 10.000 likes og var i kontakt med landets store medier.

Opmærksomheden ledte til en erkendelse af en overset fejl og afgørelsen blev omstødt. Gus Murray har nu fået forlænget sin opholdstilladelse yderligere tre år og kan dermed få lov at fortsætte sin karriere i Danmark. Den fortsætter med et job som social media strategist på det digitale, TripleLBi.

“Det var overvældende at være oppe mod systemet, men jeg vidste hele vejen igennem at sund fornuft ville sejre. Den kampagne jeg har skabt omkring min sag og den massive opmærksomhed den har fået, har efterfølgende medført jobbet som social media strategist. Et job, hvor jeg skal rådgive virksomheder i brug af sociale medier”, fortæller Gus Murray.

Gus er uddannet i innovation og forretningsudvikling ved CBS og har siden brugt sit drive og sin entreprenørånd på rådgivning af virksomheder i Danmark.

“Gus har en meget spændende profil og baggrund og hans støtteaktion er et glimrende eksempel på hvordan sociale medier kan mobiliseres, når man har den rette historie. Jeg ser ham som et stort aktiv til vores Search og Social afdeling og jeg ser frem til vi kan videreudvikle vores social media tilbud sammen med Gus”, siger Bettina Sherain, adm. dir, Triple LBi.