Farvel til Jysk for tredje gang. Goddag til egen virksomhed

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Mie Krog er nu på vej ud i rollen som selvstændig rådgiver – og professionelt bestyrelsesmedlem

Mie Krogs karriere har været præget af store danske virksomheder – med Jysk som den mest gennemgående.

Hun har nemlig tre gange indtaget roller i koncernen – senest som kædedirektør i IdeMøbler/Ilva. Men nu tager hun et stort spring.

Mie Krog har valgt at blive selvstændig med etableringen af Vimavima, der kommer af græsk og betyder skridt for skridt. Det sigter på at hjælpe virksomheder med at realisere deres kommercielle potentiale – skridt for skridt – fra indsigt til strategi til handling.

Dermed bevæger Mie Krog sig ind på rådgiverrollen – en rolle hun en enkelt gang har snuset til, da hun i 2010 var kontaktdirektør hos Recommended.

Hun konstaterer da også, at netop det at arbejde på tværs af virksomheder er både inspirerende og særdeles motiverende.

Det er dog ikke en bureaurolle, hun er på vej ind i. Bl.a. fordi hun allerede har adskillige bestyrelsesposter – f.eks. i det digitale bureau No Zebra. I stedet kommer hun til at operere i en konstellation af professionelt bestyrelsesmedlem og selvstændig rådgiver.

“Der er ingen tvivl om at det jeg både brænder for og er bedst til er forretningsudvikling og strategi i en bredere kontekst. Marketingdelen er et middel til at nå resultaterne,” siger Mie Krog og fortsætter:

“Så ja, jeg ser helt klart rollen som mere forretningsstrategisk end den man kan og har mulighed for at bidrage med på bureauer, hvor leverancesystemet overvejende er grafikere og andre kreative sjæle, som ikke nødvendigvis har et særligt tungt forretningsperspektiv – uanset om det er offline eller online.”

Indledningsvist starter Mie Krog alene.

“Men jeg har både gode kolleger i netværket og i kikkerten, som det kunne være spændende at udvikle både koncepter, kunder og tanker med,” siger Mie Krog.

Ud over No Zebra sidder hun også i bestyrelsen hos bl.a. Flügger og Chromaviso. Sidstnævnte er også en af hendes kunder.

Chromaviso er en vækstvirksomhed som har specialiseret sig i sundhedsfremmende lysløsninger i Skandinavien.