Fem-dobbelt barsel kostede hos pr-bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Seniorfolk kan ikke bare erstattes af en vikar, så selvom det er et af Danmarks største pr-bureauer, så belastede fem gange barselsorlov regnskabet for 2012.

Et af Danmarks største pr-bureauer, Mannov, risikerer at blive overhalet af indtil flere konkurrenter, når 2012 gøres endeligt op.

Bureauet har nemlig måttet notere en ganske markant nedgang i bruttoavancen. Og en af forklaringerne er ikke en af dem, man hører oftest: Fem seniorfolk på barsel i 2012.

“Vi elsker børn på Mannov og er meget fleksible i forhold til vores medarbejdere med børn. Derfor skal vi have en økonomi, som gør, at vi kan håndtere en sådan situation. Men det ændrer ikke på, at det kan have en betydning for, hvordan bureauets økonomi udvikler sig, når mange barsler falder oven i hinanden blandt vores seniorkonsulenter” siger adm. dir. Reinholdt Schultz og fortsætter:

“Problemet er, at man ikke bare kan ansætte en vikar i stedet for en seniorkonsulent, der kender kunden og dens branche indgående. Vores seniorfolk er markedets dygtigste specialister. Vi kollegaer kan sikre, at kunderne bliver serviceret ordentligt under en barsel – men vi kan ikke nødvendigvis skabe og bygge omsætningen hos en given kunde. Jeg kan ikke sætte tal på, men der er ingen tvivl om, at de fem gange barselsorlov er en væsentlig del af forklaringen på faldet i omsætning i 2012.”

Andre forklaringer er, at 2011 bød på nogle ekstraordinære opgaver i form af nogle meget store events og nogle store mediekriser. Dem har der været knap så mange af i 2012.

“I en branche som vores vil året altid rumme nogle uforudsete projekter – men 2011 bød på projekter, der reelt var ekstraordinært store. Derfor var vi godt klar over, at året gav et usædvanligt godt resultat, som ville blive svært at leve op til i 2012. Et rimeligt niveau for et bureau som vores ligger nok ca. midt imellem 2011 og 2012,” siger Reinholdt Schultz og fortsætter:

“Jeg fokuserer på det lange sigt. Skyldes faldet f.eks. tabte kunder og et mere grundlæggende tab af konkurrencekraft? Det er ikke tilfældet, og situationen er nu, at vi er ved at have folk tilbage fra barsel, der er store projekter på vej, og 2013 tegner væsentligt bedre. Det kan således gå op og ned, men den langsigtede trend er på plads, og derfor ser jeg 2012 som et acceptabelt år.”

Nøgletal for Mannov

  • Bruttoavance 30,149 mio. kr. -20,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 913.606 kr. -15,5 pct.
  • Lønandel 65,5 (54,9)
  • Resultat af primær drift +1,851 mio. kr. -73,8 pct.