Fire bureaufolk stifter nyt bureau: Går efter underskoven i dansk erhvervsliv

Peter Engholm
25@mail.dk

En kvartet af tidligere Netcompany-medarbejdere har præcis målgruppe til deres nye bureau. De vil hjælpe SMV’erne med at plukke de lavthængende frugter.

Danmark er digitalt foregangsland i Europa. Men endnu mangler en stor underskov af små og mellemstore virksomheder at sætte strøm til forretningen, hvad enten det er e-handel, selvbetjening eller kundeprogrammer. Seneste Eurostat-tal fra december sidste år viser, at digitaliseringen af de danske SMV’ers forretningsprocesser er gået i stå.

Men det digitale hul er samtidig et hul i bureaumarkedet. Det mener fire tidligere medarbejdere fra ledelsen i digitalbureauet og IT-huset Netcompany. De har nu stiftet konsulenthuset Immeo.

”Vi gør digitale enterprise-kompetencer tilgængelige for små og mellemstore virksomheder, som ikke har været klar til digitalisering endnu. En integreret digital forretning er ikke kun for store virksomheder. Der er mange lavthængende frugter at plukke for langt de fleste danske virksomheder på tværs af brancher. Vi er f.eks. lige nu i gang med at digitalisere en grossist, en fødevarevirksomhed og en stor finansiel spiller,” siger Dennis Kristensen, der er CEO hos Immeo.

Immeo går bevidst efter de små og mellemstore virksomheder – med kundetilgangen hellere 30 SMV’er end 2 C20-virksomheder. Og ambitionen er udtalt: At blive den førende danske e-business partner for SMV-markedet. Vejen dertil går bl.a. via kortere og mere effektive beslutningsgange – og det fordrer, at man i perioder flytter ind hos kunden.

”Vi sidder hos kunden for at være tæt på forretningen og på kundens hverdag. Vi er tæt på ledelsen, og den rådgivning, vi leverer, fører til hurtige beslutninger. Det er vigtigt med fremdrift i digitaliseringsprocesser, fordi der ellers kan opstå træghed blandt projektejerne,” siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

De fire partnere i Immeo er:

  • Thomas Peter Møllnitz, Partner
  • Ivan Beltoft, Partner
  • Daniel Nørgaard, Partner
  • Dennis Kristensen, CEO og partner