Fireball blevet dobbelt så stor

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

2010 blev et forrygende år for bureauet. For et andet bureau – Halbye Kaag JWT – var resultatet lidt mere blandet.

2010 har generelt været et lidt blandet år for mange bureauer. Langsomt i starten – godt i slutningen.

Den tendens gik Fireball stik imod. Der var fuld fart på hele året – eneste punkt, hvor der var lidt forskel, er, at man var relativt få folk i starten.

Det betyder til gengæld, at overskuddet er helt i top med en overskudsgrad på næsten 25. Sådan kommer det dog ikke til at forsætte. Bemandingen er blevet opnormeret i årets løb, og det vil indebære et lidt mindre overskud. Men der vil fortsat være vækst.

“Vi har fået en række nye kunder. Samtidig er aktiviteten hos vores eksisterende kunder steget, og vi er på nuværende tidspunkt over 20 mennesker på bureauet. Men samtidig arbejdede vi med meget stort omkostningsfokus, og det betød, at vi måtte knokle røven ud af bukserne,” siger Anthony Aconis og fortsætter:

“For at realisere vores vision har vækst været en vigtig faktor. Vi ønsker at have en størrelse, som gør, at vi kan håndtere de helt store kunder. Samtidig lægger vi vægt på at have en stabil økonomi som grundlag for serviceringen af kunderne. Derfor er vi enormt glade for vores 2010 resultat. Vi er vokset markant, og vi har nu penge i banken.”

Hos et af landets store bureauer, Halbye Kaag JWT, blev resultaterne lidt mere blandede.

Det vigtigste – bundlinjen – blev forbedret markant. Men det er bl.a. sket ved at skære bureauet mere til, idet aktiviteten faldt lidt.

Der er dog en naturlig forklaring – 2010 er det første år uden Kelloggs, der var en af bureauets meget store kunder, og Halbye Kaag JWT kan da også melde om en god tilgang af nye kunder, der har erstattet Kelloggs.

Nøgletal for Fireball

  • Bruttoavance 12,4 mio. kr. +93,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,033 mio. kr. +29,2 pct.
  • Lønandel 54,9 (68,6)
  • Resultat af primær drift +3,022 mio. kr. +401,2 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Nøgletal for Halbye Kaag JWT (inc. Friendly Film)

  • Bruttoavance 39,516 mio. kr. -4,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 963.805 kr.+9,4 pct.
  • Lønandel 59,6 (63)
  • Resultat af primær drift 4,316 mio. kr. +51,3 pct.