Dansk firma opnår millionomsætning på demokratisering af webshops

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Enhver skal kunne have sin egen webshop, og så skal det være nemt og tilgængeligt. Entertaineren Sigurd Barret er blandt de første kunder.

1, 2, 3 – og så har du en hjemmeside. Men nu skal det være lige så let at få en webshop. I hvert fald hvis det står til 123Hjemmeside.

Og behovet ser ud til at være der.

Firmaet gik i det stille i luften i januar med en model, hvor enhver meget hurtigt, enkelt og billigt kan komme i luften med en webshop. Det skete for at teste systemet først og 1. februar gik man så ud i en lancering.

Siden har 1200 kunder købt produktet og det svarer til en omsætning for 123Hjemmeside på en million kroner.

En af dem, der har købt er entertaineren Sigurd Barret. hvor hans DVD’er, CD’er og tøjdyr er til salg:

“Jeg har en travl hverdag med 5 børn og 3 bonusbørn og mange jobs, så jeg har hverken tid eller lyst til at skulle sætte mig ind i indviklet HTML og lignende. Det er rart, at jeg selv kan opdatere, så jeg ikke først skal have fat i en webmaster,” siger Sigurd Barret. (hans webshop finder man her)

Hele grundtænkningen i produktet er, at gøre det nemt og tilgængeligt at oprette en webshop – også når det gælder betaling. Her har man valgt en løsning, der bygger på PayPal.

“Webshops kan let blive meget omfattende og kostbare projekter, som sætter en barriere for hvor små virksomheder, der kan gå i gang,” siger adm. dir. Morten Elk og fortsætter:

“En målgruppe kan være typer som Sigurd Barret eller samlere, som på denne måde får mulighed for at sælge deres ting på en enkel måde. En anden målgruppe kan være folk, der arbejder med en ide. De har måske et andet job, men vil godt teste af, om de kan få det til at fungere. Her har de mulighed for at teste potentialet af enkelt og billigt.”

  • Tre fjerdedele af de 1200 shops er oprettet i Norden, Frankrig og USA.
  •  Halvdelen af de 1200 shops er eksisterende kunder, der har tilkøbt shopmodulet. Den anden halvdel er nye kunder siden januar.
  • En shop koster 99 kroner om måneden oven i abonnementet hos 123hjemmeside.

Morten Elk forventer at antallet af shops stiger endnu hurtigere, når 123hjemmeside går aktivt ud i ni nye lande senere i 2013.

“Succesen viser, at der er en god forretning i at give mennesker uden IT-kundskaber mulighed for at skabe noget på internettet,” siger CEO Morten Elk.

123hjemmeside omsætter for 33 mio. kr. og har iværksat en ambitiøs, international vækstplan efter at selskabet modtog en investering på 13 millioner kroner i 2012.