Flot vækst i Superego. Men investeringer kostede på bundlinjen

Finn Graversen,
journalist

De to Superego-bureauer er vokset siden 2017, men foretog udskiftninger af ansatte i 2022 og det kostede på bundlinjen.

Det Horsens-baserede Superego kunne i 2022 lægge ca. 4 mio. kr. til bruttoavancen lig med 17 pct., og det var 6. år i træk, at bureauet kunne fremvise vækst.

Hertil kommer, at Superego i 2021 fusionerede med Peoplez i Holstebro, som nu hedder Superego Holstebro, og her var der også vækst i 2022 – dog noget mere beskeden. Men det samlede resultat betyder, at de to bureauer nu er en gruppe med omkring 60 medarbejdere og en samlet bruttoavance på næsten 40 mio. kr. Det er en vækst på 130 pct. siden 2017.

Men bundlinjen kunne ikke følge lige så godt med i 2022, og det skyldtes bl.a. investeringer i ændring af medarbejderstaben. Adm. direktør Anders Juel fortæller, at bureauet har taget nogle valg om udskiftninger, som har kostet på bundlinjen, men som har været nødvendige for at stå endnu stærkere over for kunderne.

“Vi skal kunne give kunderne kompetence og effektivitet på et højt niveau, og for at kunne tilbyde en reel ‘one stop marketing løsning’ skal vi have mange specialister ansatte. Og det er netop, hvad langt de fleste af Superegos kunder køber ind på. Nemlig at der samlet set er 60 specialister til at løse marketingopgaverne, og at det hele kan løses hos én partner,” siger Anders Juel.

Han nævner som eksempel, at der er skruet op for kompetencer på videoproduktion – herunder også investeringer i et større studie set-up – samt tilrettelæggelse og afvikling af strategiske workshops.

“Men der er også sket forandringer på mere bløde parametre – altså på et kulturelt plan. Vi har forandret os og det har betydet, at der er folk, vi har måttet sige farvel til, og at der er folk, der har søgt andre græsgange, hvor de bedre har kunnet se sig selv,” siger Anders Juel og tilføjer:

“Vi har et konstant fokus på hele tiden at have det rette hold, det gode humør, den stærke kultur – og på hele tiden at blive dygtigere. Det er den korte opskrift.”

Nøgletal for Superego Horsens

  • Bruttoavance 27,856 mio. kr. +17,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 733.047 kr. +2,0 pct.
  • Lønandel 64,6 (63,2)
  • Resultat før skat +4,725 mio. kr. +8,4 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Nøgletal for Superego Holstebro

  • Bruttoavance 11,257 mio. kr. +2,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 625.413 kr. -8,6 pct.
  • Lønandel 75,5 (68)
  • Resultat før skat +0,445 mio. kr. -64,9 pct.

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz