Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Bureauets franske storaktionær bliver stadigt mere dominerende. Netbooster har fordoblet sin ejerandel til næsten 30 pct. Kursen er i de seneste dage steget markant.

Det er kun få dage siden, Guava meddelte, at bureauets franske partner havde opkøbt fem pct. af aktierne og dermed var tæt på en andel på 15 pct.

Sent tirsdag aften kom der så en ny meddelelse om en øget ejerandel. Denne gang har Netbooster købt næste 29 mio. aktier, således at det franske firma nu ejer 29,89 pct. af Guava. Det franske firma bliver dermed en stadigt mere dominerende storaktionær og er tæt på de 33,33 pct. af aktierne, der i henhold til aktieseslskabsloven vil udløse et officielt købstilbud.

Netbooster er på nuværende tidspunkt ikke repræsenteret i Guava’s bestyrelse, men det er intentionen, at de bliver det ved næste generalforsamling, oplyser adm. dr. Brian Mertz Pedersen.

Netbooster har givet 36 øre pr aktie, hvilket er gennemsnitskursen for de sidste 14 handelsdage. Det betyder, at Guava får tilført lidt over 10 mio. kr.

Den strategiske alliance mellem de to selskaber blev annonceret i januar, hvor Netbooster for 7,5 mio. kr. købte ca. 10 pct. af Guava. Netbooster er børsnoteret i Frankrig og stærk på de sydeuropæiske markeder. Den samlede geografiske tilstedeværelse fremhæves da også som en af fordelene sammen med en “dybere og mere komplementære teknologiske værktøjer og teknisk platform”.

Handlen kommer lige oven på, at Guava meddelte en ny nedjustering. Der lægges således nu op til et driftsunderskud på minus 20 mio. kr. og dermed et samlet underskud på næsten 50 mio. kr. efter afskrivninger – noget mere end sidste regnskabsår’s resultat på minus 39 mio. kr.

Nedjusteringen har dog ikke skræmt aktiemarkedet. Der er i de seneste dage handlet flere aktier end normalt og kursen er steget. I går sluttede den på 56 øre pr. aktie – en markant stigning i forhold til 30 øre midt i sidste uge. Indtil nu i dag har aktien nogenlunde holdt niveauet.

Kommentarer

 1. Kære Finn

  Hvoraf udleder du, at Guava har fået tilført 10 mio.kr. i kassen?

  Jf. nedenstående uddrag af børsmeddelelsen er der opkøbt i markedet, hvilket vel vil sige eksisterende aktier, som ikke påvirker kassen i Guava.

  Hvis Netooster ejer 49.661.393 af aktier i alt på 137.158.110, ejer de vel 36 %. Skal der så ikke afgives et officielt købstilbud?
  Uddrag:
  ”Efter de seneste aktieopkøb på markedet har NetBooster bragt sin ejerandel op på over 15 % og har forpligtet sig til at deltage i en kapitaludvidelse i Guava.
  Netbooster har erhvervet 28.996.992 millioner aktier i Guava til et beløb af DKK 0.36 pr. aktie, hvilket er et gennemsnit af de sidste 14 handelsdage.
  Netbooster ejer nu 29,89 % af Guava A/S, hvilket svarer til 49.661.393 aktier.”

 2. Kære Palle
  Der er tale om en kapitaludvidelse. Jeg var selv lidt i tvivl, men Brian Mertz Pedersen har bekræftet, og man må gå ud fra, at det samlede antal aktier i selskabet vil stige, når udvidelsen er gennemført. Ellers har du jo ganske ret – så ejer de 36 pct. og så skal de afgive et købstilbud.

 3. Kære Finn

  Aktierne er opkøbt i markedet, hvilket ikke giver 10 mio.kr. i kassen til Guava?
  Aktieovedragelser på aktienærniveaua, er selskabet uvedkommende, og kan ikke give Guava likviditet.

  Jeg må på det kraftigste anbefale ikke at anvende Brian Mertz Pedersen som troværdig kilde.

  Ledelsen har som eksempel ikke oplyst om de mange mio.kr. (i hvert fald over 10 mio.kr.), som venner og bekendte (nærtstående) har fået i honorarer (for ingenting) i årsrapporten. Ligesom der er utalllige andre eksempler vor ledelsen blot tømmer kassen på bekostning af aktionærernes midler. Måske du skulle skrive lidt om det, så Netbooster er bekendt med disse forhold. Ikke mindst så de allerede nu kan se, at de køber Danmarks historiens største luftkastel (måske med undtagelse af Stein Baggers bedrifter).

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club