Franskmænd lægger over 10 mio. kr. i Guava’s kasse

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauets franske storaktionær bliver stadigt mere dominerende. Netbooster har fordoblet sin ejerandel til næsten 30 pct. Kursen er i de seneste dage steget markant.

Det er kun få dage siden, Guava meddelte, at bureauets franske partner havde opkøbt fem pct. af aktierne og dermed var tæt på en andel på 15 pct.

Sent tirsdag aften kom der så en ny meddelelse om en øget ejerandel. Denne gang har Netbooster købt næste 29 mio. aktier, således at det franske firma nu ejer 29,89 pct. af Guava. Det franske firma bliver dermed en stadigt mere dominerende storaktionær og er tæt på de 33,33 pct. af aktierne, der i henhold til aktieseslskabsloven vil udløse et officielt købstilbud.

Netbooster er på nuværende tidspunkt ikke repræsenteret i Guava’s bestyrelse, men det er intentionen, at de bliver det ved næste generalforsamling, oplyser adm. dr. Brian Mertz Pedersen.

Netbooster har givet 36 øre pr aktie, hvilket er gennemsnitskursen for de sidste 14 handelsdage. Det betyder, at Guava får tilført lidt over 10 mio. kr.

Den strategiske alliance mellem de to selskaber blev annonceret i januar, hvor Netbooster for 7,5 mio. kr. købte ca. 10 pct. af Guava. Netbooster er børsnoteret i Frankrig og stærk på de sydeuropæiske markeder. Den samlede geografiske tilstedeværelse fremhæves da også som en af fordelene sammen med en “dybere og mere komplementære teknologiske værktøjer og teknisk platform”.

Handlen kommer lige oven på, at Guava meddelte en ny nedjustering. Der lægges således nu op til et driftsunderskud på minus 20 mio. kr. og dermed et samlet underskud på næsten 50 mio. kr. efter afskrivninger – noget mere end sidste regnskabsår’s resultat på minus 39 mio. kr.

Nedjusteringen har dog ikke skræmt aktiemarkedet. Der er i de seneste dage handlet flere aktier end normalt og kursen er steget. I går sluttede den på 56 øre pr. aktie – en markant stigning i forhold til 30 øre midt i sidste uge. Indtil nu i dag har aktien nogenlunde holdt niveauet.