Fusion og opkøb blandt århusianske webbureauer

Peter Engholm
25@mail.dk

Århusianske Upsite fusionerer med 727 Online. og No Zebra har opkøbt specialistvirksomheden Webyte.

I gårsdagens trendanalyse fra Megafon meddeler annoncørerne, at online vil vokse endnu større. Men webbureauer – dem bliver der nu lidt færre af, takket være dagsaktuelle fusioner og opkøb i og omkring Århus. 

727 online, der ligger i Stilling små 20 km uden for Århus, fusionerer med det århusianske webbureau UpSite. Bureauet, der fortsætter under navnet 727 online, kommer til at beskæftige i alt 20 medarbejdere.

“Bureauerne komplementerer hinanden og kan med rette kalde sig et fullservice webbureau: Upsite har stået for tekniske specialer, 727 Online for kommunikative specialer. Upsite har med sine content management-systemer stået for mere vedvarende løsninger, mens 727 Online har leveret kampagneløsninger,” siger adm. direktør i det nye 727 Online, Lars Henrik Larsen.

727 online er en del af reklamevirksomheden 727, der nu tæller i alt 50 medarbejdere fordelt på communication, photo, research og online.

727 Online sagde forrige efterår farvel til fire nøglemedarbejdere, der brød ud for at skabe ByHabit, og dét farvel prægede regnskabet 2008/2009. Ledelsesberetningen nævnte, at resultatet havde “udviklet sig utilfredsstillende med et beskedent overskud (…) Der har grundet nedgangen i antal medarbejdere, en omstrukterering i virksomheden og den økonomiske afmatning generelt været et fald i aktiviteterne”.

Ledelsen nævner dog også en betydelig kundetilgang, og Lars Henrik Larsen afviser, at det er to groggy webbureauer, der nu går sammen:

“Mens andre må sige farvel til kunder og skære ned i medarbejderstaben, så har vi udvidet. Over halvandet år har Upsite vokset med 5-6 medarbejdere, og 727 Online har også siden oprustet med bl.a. en ny kreativ chef,” siger Lars Henrik Larsen.

Samme lys-sætning opererer det århusianske webburaeu, No Zebra, også med i en pressemeddelelse:

“I en tid, hvor andre i branchen drejer nøglen om eller nedjusterer, vælger det 10 år gamle webbureau No Zebra en helt anden strategi. De opruster og har opkøbt specialistvirksomheden Webyte og overtaget kundeporteføljen. Samtidig er de to stiftere af Webyte, Asger Laursen og Martin Bjeld, blevet en del af teamet hos No Zebra og datterselskabet iPaper.”

Det to år gamle Webyte har specialiseret sig i Rich Internet Applications til både web, desktop og mobile enheder og har bl.a. løst opgaver for mange offentlige virksomheder samt private, bl.a. Finanssektorens Uddannelsescenter.

Udover opkøbet af Webyte har No Zebra også ansat Christian Holbech, der har været i bureaubranchen i 11 år, i en ny stilling som digital kontaktchef.