Fusionerede teleselskaber har valgt nyt bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

TDC-ejede Telmore er gået i bureaukonkurrence i kølvandet på TDCs nye strategi. Imens har to fusionerede selskaber nu afgjort deres konkurrence.

TDCs nye strategi, der blev præsenteret for 14 dage siden, udløste en bureaukonkurrence, og den er nu blevet vundet af Uncle Grey.

Det drejer sig om de to TDC-ejede selskaber, Fullrate og M1, som samarbejdede med henholdsvis Anew og Uncle Grey. I den nye strategi er de to selskaber fusioneret med henblik på at skabe et bredt funderet lavpris-selskab med både mobiltelefoni og bredbånd.

Selvom det nye selskab kommer til at køre under Fullrates navn, så var opgaven dog klar: der skulle skabes en helt ny position, som hverken var Fullrate eller M1 og derfor blev der inviteret til en konkurrence, hvor Anew og Uncle Grey kom op mod to andre bureauer.

Uncle Grey skal ikke bare tilrettelægge en ny kommunikations-platform – konkurrencen har også handlet om både nyt logo og grafisk identitet.

“Hidtil har vi været et mere fokuseret selskab, hvor vi i kommunikationen nok har været mere rettet mod mænd i storbyen. Nu er vores rolle ændret. Vi skal være et bredt funderet lavpris-selskab, og derfor vil vores kommunikation skulle tale mere i øjenhøjde med alle danskere. Vi tror stadig på humor – men det bliver en anden humor,” siger markedsdirektør Christian Rau.

Uncle Grey bliver Fulrates primære bureau-partner suppleret med selskabets interne ressourcer. Der er således ikke udsigt til at hyre hverken et online- eller dialog-bureau.

“Fullrate skal spille en ny rolle i TDC, det er en bredt funderet opgave, og de bliver synlige. Det er selvfølgelig en kunde, som vi er glade for at få,” siger adm. dir. Rolf Bach Christensen, Uncle Grey.

Tidligere har den nye TDC-strategi også udløst en konkurrence om Onfone, der skal arbejde sammen med Yousee. Her genvandt Clan B budgettet.

Desuden har Telmore også sat gang i en konkurrence. Telmore skal i den nye strategi fortsætte som Telmore men med nogle justeringer og derfor har man valgt at udskrive en konkurrence med deltagelse af 3-4 bureauer. Selskabet har hidtil arbejdet med Robert/Boisen & Likeminded og et oplæg fra dette bureau indgår i overvejelserne.