Gaute Høgh siger igen farvel til adm. dir.

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Co+ siger farvel til sin adm. dir, der har besluttet sig for at søge udfordringer i en større organisation. Gaute Høgh genindtræder på posten, og det er anden gang inden for få år, at han gør det.

Co+ (tidl. Co+Høgh) skal have ny adm. direktør – og det bliver en velkendt én. For Gaute Høgh bliver atter dén, der er den, efter han har fået stafetten retur to gange inden for de seneste tre år.

Den aktuelle anledning er, at Tore Pein Jensen fratræder. Efter en årrække hos TDC, hvor han stoppede som Vice President – med ansvar for Marketing og alle kommercielle udviklingsprojekter, gik Tore Pein Jensen for fire år siden over på bureausiden. Først som adm. direktør i Sepia frem til forrige sommer og siden da hos Co+, hvor han blev partner og fik titel af direktør – og i begyndelsen af 2012 blev han så adm. direktør på bureauet.

Men ikke længere – for Tore Pein Jensen stopper derinde. Uden fortrydelse, men derimod med stolthed.

”I det halvandet år, jeg har været med, har Co+ fået bygget mange gode ting op – herunder en ny stærk account funktion og samtidig  formået at vækste toplinjen i et krisemarked. Ligeledes må jeg sige, at jeg er stolt af at have været en del af det højeste krea-strategiske niveau, jeg har oplevet i branchen,” siger Tore Pein Jensen.

Hans farvel til Co+ er ikke samtidig et goddag til et nyt, veldefineret job: 

”Jeg har allerede fået tilbud fra branchen – og det glæder mig – men jeg er ikke sikker på, at det er den vej, jeg skal.  Jeg er stærk på generel ledelse og til at lede gennem og sammen med andre. De fleste bureauer har en kultur, der er vant til en adm. direktør, der micro-manager alt selv. Og det er jeg blevet enig med mig selv om ikke er det rette for mig. Derfor tager jeg et lille pusterum, sonderer terrænet – og vælger vej engang i det nye år,” siger Tore Pein Jensen.

Hos Co+ understreger bureauets stifter, Gaute Høgh, det udramatiske i situationen – i første omgang, hvad angår Tore Pein Jensens farvel;

”Tore er en superfed fyr, der imidlertid føler sig mere hjemme i en større virksomhed end vores lille bureau (med ca. 40 medarbejdere, red.). Det er ganske stilfærdigt og udramatisk.

Heller ikke den nye adm. direktør hos Co+ er der megen dramatik omkring – det bliver nemlig Gaute Høgh selv, der har bestredet posten i adskillige år – og i flere omgange.

Christoffer Back var adm. direktør i et par år, frem til sommeren 2011, og nu Tore Pein Jensen i et lille års tid.

Der har været nogen udskiftninger på posten – skal du finde en ny adm. direktør, eller sætter du dig bedre til rette i stolen denne gang?

”Jeg sætter mig fast i stolen. Og det er ikke så svært – dels har jeg prøvet det før, dels er posterne omkring mig utrolig godt besat. Jeg har et stærkt ledelsesteam,” siger Gaute Høgh.