Global kreativ pris til Dorte Nielsen

Peter Engholm
25@mail.dk

Danske bureauer er ikke ene om at høste international hæder – også enkeltpersoner er på scenen. Dorte Nielsen anerkendes for sin evne til at inspirere og realisere kreativt potentiale.

Hendes bøger om kreativitet er ude i 65 lande og oversat til 11 sprog. Og anerkendelsen herfor er ikke mindre global: Dorte Nielsen har vundet EPIC Educator Award ved 2023-udgaven af EPIC Innovation Awards i Santa Barbara Music Academy i Californien. 

Selve uddelingen er prestigefyldt, idet EPIC er i Top10 over Nordamerikas most innovative meetings, og samler bl.a. kreative tænkere, forskere, kunstnere, filmskabere og entreprenører fra hele verden. 

EPIC Educator Award tildeles en underviser eller uddannelsesorganisation, der leverer en innovativ tilgang til at udvikle uddannelse, som har ført til betydelig kreativ inspiration eller social påvirkning.

Dorte Nielsen får bl.a. disse ord med på vejen: 

Your contributions to advance creative thinking methodologies and strategies is incredible and has helped unlock creative potential in many lives, schools and organizations around the globe. We are thrilled to honor you with this recognition.

”Det var et kæmpe-øjeblik. Tænk at alt det, som jeg går og arbejder med er nået så langt ud i verden, at jeg bliver hyldet i Santa Barbara i Californien. Det viser sig, at mine bøger er blevet en del af pensumet hos Peridon University California, og at de har lavet flere videoer med mig, mine teorier og øvelser – hvilket kom lidt bag på mig. Jeg er stolt over at være kommet så bredt ud,” siger Dorte Nielsen.

Hendes forfatterskab har i en lang årrække været suppleret med internationale foredrag, og igennem næsten et årti var hun uddannelsesleder på Kreativ Kommunikation. Hun er bestyrelsesformand for Creative Circle og modtog i 2020 den særlige Creative Achievement Award for at ”dedikere sit liv til at hjælpe andre med at tænke kreativt” og for sin særlige evne til at opdage og udvikle det kreative potentiale i mennesker”. 

Dorte Nielsen vil gerne give en del af æren og den internationale opmærksomhed videre: 

”Prisen understreger den forskel kreativitet kan gøre – og hvad dansk kreativitet kan. Netop dansk kreativitet har udviklet meget de senere år og står i dag et spændende sted, hvor udlandet ikke kun lægger mærke til den, men også har brug for den.”

EPIC Impact Societys mission er at være en kreativ kraft for positiv forandring i verden, og EPIC Innovation Awards hædrer sociale innovatører, kunstnere, innovative organisationer, undervisere og kreative ledere.

Og arrangørerne levner plads til fordybelse, for der var sat to timer af til at hylde fem prismodtagere.