Andersen & Blæsbjerg medarbejdere søger nyt bureau sammen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og de har en kunde med. Sydinvest holder fast i de folk, som de har arbejdet sammen med. Gruppen er i konkrete forhandlinger om ny arbejdsplads.

For små tre uger siden vandt Sydinvest og Andersen & Blæsbjerg en Mercury Award i New York. Mandag i denne uge var det så mere eller mindre slut med bureauet.

Godt nok er der endnu ikke afsagt en konkurs, men medarbejderne har ikke fået løn for marts og bureauet er affolket.

Sydinvest er dog så glade for de folk, de har samarbejdet, at man holder fast i dem.

“Sydinvest har i mange år samarbejdet med Andersen & Blæsbjerg, hvilket har betydet, at det ansvarlige team med kontaktdirektør Peter Larsen i spidsen har oparbejdet stor indsigt og kompetence omkring vores branche. De har desuden løst vores opgaver til stor tilfredshed. Blandt andet med den Grand Award til følge, som vi modtog kort før påske ved Mercury Awards i New York,” siger IR-direktør, Tine Lawaeatz Lund og fortsætter:

“Det er vigtigt for Sydinvest at fastholde det høje niveau, vi har fået udført i mange år hos Andersen & Blæsbjerg. Vi arbejder i en meget specifik branche, som kræver en del indsigt i både markedet, målgruppen og interessenterne. Derfor har vi valgt at finde en solid og holdbar løsning i samarbejde med vores tidligere team, som sikrer, at vi fremadrettet kan fastholde det høje niveau.”

Det er dog ikke et nyt bureau, der er på vej. Peter Larsen, der indtil sidste fredag var kontaktdirektør i bureauet, er i spidsen for en gruppe på 4-6 A&B medarbejdere, og han fortæller, at hensigten er, at finde et bureau, der vil ansætte gruppen.

“Vi er blevet positivt modtaget, og er i konkrete forhandlinger, hvor vi er tæt på en løsning,” siger Peter Larsen.

Sydinvest er den eneste kunde, som helt sikkert følger teamet, men han vil ikke udelukke, at der er andre Andersen & Blæsbjerg kunder, som kan fristes til at følge med.

Det ligner et speget spil på ruinerne af bureauet. Ifølge Bureaubiz oplysninger har adm. dir. Kurt Mousten tidligere forhandlet om en overdragelse af aktiviteter, men det ser ikke ud til at være lykkedes.

Spørgsmålet er, om han selv søger at komme videre med nogle kunder, og det samme gælder tidligere Scanad-direktør og ejer, Robert Rasmussen, der kom til A&B oven på konkursen i Scanad.

Men der kan også opstå problemstillinger i relation til rettigheder, hvis/når der på et eller andet tidspunkt afsiges en konkurs på bureauet, og der kommer en kurator på.

Andersen & Blæsbjerg har også stået bag de tv-reklamer, man kan se for dagligvarekæden, Lidl. Her er man meget fåmælt om fremtiden.

“Vi er rigtig kede af situationen for Andersen & Blæsberg, da vi har været meget glade for samarbejdet. Vi tager vores bureausituation oppefra og ned. Med hensyn til igangværende opgaver, har vi andre samarbejdspartnere, der kan træde til,” siger kommunikationsansvarlig Rikke Brandes.

Omkring et fremtidigt bureausamarbejde lyder svaret:

“Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget konkret omkring et fremtidigt bureauvalg.”