Guava-chef: Ikke en popularitetskonkurrence at være direktør

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Omsætningen faldt med 6 pct. i første halvår, mens bruttoresultatet faldt med 32 pct. Underskud på 37,3 mio. kr., og den adm. dir. svarer på kritiske kommentarer på Brueaubiz.

Guava kom ud af første regnskabshalvår (1. juli til 31. december) med et omsætningsfald på ca. 6 pct. til 124 mio. kr. Bruttoavancen opgøres ikke, men bruttoresultatet viste et fald på 32 pct. til 33,2 mio. kr..

Resultat før sat blev et minus på 37,3 mio. kr. mod et overskud i samme periode 2007 på 13,9 mio. kr.

Kun dele af Guava er at sammenligne med et bureau, og derfor mener adm. dir. Brian Mertz Petersen ikke, at det er rimeligt alene at sammenligne selskabets økonomiske udvikling på bureau-præmisser.

Derfor lægger han også vægt på omsætning, mens bureauer normalt bliver bedømt alene på bruttoavance.

Brian Mertz Petersen siger, at netop Guava Communication (selskabets bureaudel) havde store problemer i sidste halvdel af sidste år, hvor denne del af selskabet sluttede med en omsætning på 19 mio. kr.

“Vi har haft nogle problemer, der har kostet mange penge. Communication er et af dem, men der er taget hånd om det, og her i starten af året har budgetterne holdt. Alle omkostningerne i den forbindelse er indeholdt i halvårsregnskabet, og vi fastholder derfor forventningerne til resultatet for hele året”, siger Brian Mertz Petersen.

Da Bureaubiz for nylig skrev om, at Guava-aktien havde nået et nyt lavpunkt, udløste artiklen flere kommentarer fra tidligere medarbejdere, der skrev meget kritisk om ledelsen og Brian Mertz Petersen. Til det siger han:

“Det er ikke en popularitetskonkurrence at være leder, fordi man ind imellem skal træffe nogle hårde beslutninger. Det har vi gjort i Guava, det har kostet nogle afskedigelser, og det kan selvfølgelig medføre, at nogen bliver sure. Men de har ikke den fulde indsigt – det har vi i ledelsen, og det er grundlaget for beslutningerne”, siger Brian Mertz Petersen og tilføjer, at hvis man gerne vil have klappene på skulderen, når det går godt, så må man også tage klapsene, når det går skidt.