Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Bureauet samler sine københavnske kontorer på en adresse og under en leder. Det indebærer et farvel til Claus T. Hansen.

Danmarks nye storbureau, Guava, der er en fusion af 12 forskellige bureauer, samler nu sine københavnske kontorer på en adresse og under en leder.

Valget er faldet på Jacob Nyborg, der kommer fra Cph Group.

Guava har tidligere gjort det samme i Jylland, således at man er gået fra at have tre kontorer i Jylland og tre i København til nu kun at have et hvert sted.

Det har dog ikke ligget i kortene fra begyndelsen, at det skulle ske, siger adm. dir. Brian Mertz Petersen.

“Vi har overvejet det nøje, men vi er blevet overbevist om, at det er den rigtige løsning – bl.a. gennem nogen mersalgs-projekter vi har gennemført. Vi håber, at vi ved at sammenlægge kontorerne skaber et bedre grundlag for sparring og krydssalg. Og så ligger der selvfølgelig også en besparelse”, siger Brian Mertz Petersen.

Med valget af Jacob Nyborg må Guava vinke farvel til Cubizz-stifter Claus T. Hansen, da hans organisation flyttes over under Jacob Nyborg.

“Claus har gjort det rigtig godt og det er ærgerligt, at vi må sige farvel til ham. Men vi har vurderet, at Jacob var den rigtige”, siger Brian Mertz Petersen.

Når en mand som Claus T. Hansen, der har været en drivkraft i opbygningen af Cubizz, forlader firmaet, risikerer du så konsekvenser på medarbejder og kunde-fronten?

“Det kan man selvfølgelig aldrig vide, men vi har talt med alle medarbejderne og kunderne, og der er ikke noget der tyder på det”, siger Brian Mertz Petersen.

Jacob Nyborg har i øvrigt en fortid som bl.a. direktør for Euro RSCG.

Kommentarer

 1. Jeg har meget svært ved at, se hvordan en offline mand (som Jacob Nyborg) kan stå i spidsen for en virksomhed hvis primære virke er på online markedet?

  Claus Hansen var og er en drivkraft, kulturbærer og er således den primære grund til Guava Communications succes (også da det tidligere hed Cubizz).
  Når nu Brian udtaler at “intet tyder på at Claus’ exit vil få nogle konsekvenser”, så er det min konklusion, at Brian enten lyver eller er en uhyggelig dårlig menneskekender. Dette er (endnu) et alvorligt slag for Guava.

 2. Jeg tror til gengæld at det er rigtig godt at Jacob Nyborg bliver direktør for det kunne kun blive bedre end arrogante og ødsle Claus Hansen. Men mon ikke også at Guava har nogle specielle grunde til at skille sig af med Claus Hansen sådan er det vel altid når man skiller sig af med folk, men det kommer vel nok frem en dag.

 3. Jeg har mine grunde til at forblive anonym.

  Kære Michael og Anders

  Guava er kraftigt reduceret. Mange af de dygtige mennesker er allerede smuttet og jeg er overbevist om, at mange vil følge efter. Claus er meget vellidt og opgaven for hans efterfølger bliver derfor en meget vanskelig opgave.
  Guavas problem har altid været at – ja, i teorien har det kunne ladet sig gøre at skabe sig et stort fullservicehus, men i praksis har det vist sig at være en næsten umulig opgave. Problemet hele vejen igennem har været ledelsen og den enste der har vist sig som en god en af slagsen, er Claus T. Hansen.
  Jeg tror at Claus fik nok! Han er ikke blevet afskediget pga. hans manglende kompetencer. Han er alene blevet afskediget pga. uenighed med den resterende ledelse. Hatten af for Claus.

 4. Det undre mig at jacob nyborg bliver sat i spidsen for en virksomhed igen efter at han kørte Euro RSCG af sporet. Han er fantastisk til at manipulere og det er åbenbart lykkedes at overbevise en ejerkreds om at han er en kompetent leder!?

 5. Kære Anders……..det er tydeligt at du er ikke har så megen personlig erfaring at øsle ud af. At du i stedet hælder til Se og Hør som kilde er for mig et klart bevis derpå. Det er ikke alt der står i Se og Hør der er rigtigt skal jeg nemlig fortælle dig. Husk på, at Cubizz var en veldreven forretning og at D’herrer Torben og Claus har bygget det op. Uden Cubizz var der ikke meget Guava i DK. Det er et faktum!

 6. Jeg er enig med dig i din antagelse om Se & Hør, men ikke i at Cubizz var veldrevet. Hvis du læser det sidste årsregnskab, så omsatte Guava DK for ca. 110 mio. og hvis du læser Cubizz’ regnskab kom der ca. 30 mio. herfra, så din antagelse om den danske forretning er jo også forkert. Torben Aagaard og Claus Hansen har kun bygget et kæmpe luftkastel op. Jeg vil tro at ledelsen i Guava har haft rigtig gode grunde til at afskedige dem begge.

 7. Vi er glade for debat på Bureaubiz – og den må også godt være skarp. Men der er grænser – i hvert fald hvis vi nærmer os injurie-lovgivningen. Vi har derfor fjernet to indlæg, fordi det var vores vurdering, at de indeholdt beskyldninger af en karakter, der måske kunne bringe os/skribenten i karambolage med lovgivningen.
  I denne sammenhæng har vi også diskuteret muligheden for at debattere anonymt. Det er vores konklussion, at vi vil lukke af for mange kommentarer, hvis vi kræver fuldt navn, og det vil vi nødigt. Men vi forbeholder os selvfølgelig retten til at slette, hvis et indlæg går over stregen. Hilsen
  Finn Graversen

 8. Det er rigtigt, og det ønsker jeg sandelig heller ikke at modarbejde. Men er det journalistik kan der være beskyldninger, hvor man skal kunne dokumentere dem, hvis man skal viderebringe dem, og jeg tror ikke medieansvarsloven fritager os for injurielovgivningen, selvom det er læsere, der fremfører beskyldningerne.
  Til gengæld kan man ringe til mig i fortrolighed, hvis man har en viden om et eller andet.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club