Guava skifter topchef

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Administrerende direktør Brian Mertz Pedersen fratræder sin stilling i Guava A/S og overlader posten til nuværende chief operating officer, Nils Carlsson.

En gevaldig økonomisk nedtur, hvor Guava har tabt 90 pct. af sin værdi og en betinget fængselsdom samt en bøde for kursmanipulation til topchefen.

Der er dem, der vil mene, at det burde have ført til et direktør-skifte for lang tid siden.

Men nu er det så sket. Brian Mertz Pedersen stopper som chef for Guava med øjeblikkelig virkning og erstattes af den hidtidige chief operating officer, Nils Carlsson.

Brian Mertz Pedersen fortsætter som konsulent for selskabet i en periode på seks måneder, og vil i den tid assistere med overdragelsen til Nils Carlsson. I en meddelelse oplyses det, at î bestyrelsen i Guava bakker op om direktørskiftet.

Den nye administrerende direktør har været i Guava siden 2006, hvor han kom fra en stilling som markedsdirektør i Telenor AB, og det er også i tele- og it-verden, at Nils Carlsson har sine 13 års ledererfaring.

I Guava har Nils Carlsson primært haft ansvar for den daglige drift i Sverige og det seneste år bistået med den daglige drift af Guava i Danmark og UK.

Guava måtte fornylig aflevere et regnskab med et underskud på næsten en kvart mia. kr. efter betydelige afskrivninger. Selskabet har desuden i det senste år fået en ny storaktionær i form af franske Netbooster, der er noteret til lige under 30 pct. af aktierne. Ved 33,3 pct. af aktierne skal der afgives et købstilbud til øvrige aktionærer, og det er den almindelige forventning, at det sker på et tidspunkt.