Hårde beskyldninger mod aalborgensisk mediemand

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Direktøren for Advice Media er også formand for Danske Hospitalsklovne. men ifølge Jyllands-Posten er der ikke noget sjovt i den økonomiske håndtering af foreningen.

Anders Bruun, der er direktør for det aalborgensiske magasinbureau, Advice Media & Client Publishing, kommer i dag under hård beskydning i Jyllands-Posten for sin håndtering af rollen som formand for Danske Hospitalsklovne.

Avisen citerer to tidligere ansatte for beskyldninger om at sammenblande foreningens økonomi med sin egen og Advice Media’s.

Konkret fortæller avisen, at administrationsomkostningerne i Danske Hospitalsklovne udgør 38 pct. af de indsamlede midler på 2,4 mio. kr., hvilket er en meget stor administrations-procent.

Desuden er avisen kommet i besiddelse af en uafhængig revisorerklæring, der fortæller om en række fejl og mangler i Advice Media & Client Publishing’s bogholderi. Det gælder bl.a. manglende afstemning mellem forskellige selskaber og Danske Hospitalsklovne.

Anders Bruun afviser alle beskyldninger og fortæller, at man ikke kan sammenligne regnskaberne fordi aktivitetsniveauet var lavt i 2007, hvor foreningen var lukningstruet, mens der i 2008 blev sat tryk på at skabe omsætning. Anders Bruun tiltrådte formandsposten i 2007.

Jyllands-Posten fortæller videre, at Anders Bruun er involveret i en række retssager – bl.a. en om ejerskabet til Fobazo.

Advice er desuden blokeret af Dansk Journalistforbund, fordi selskabet ikke vil gå ind på forbundets regler og overenskomstkrav.