Halvdelen af CCA-dommerne har gjort det. Skiftet job

Peter Engholm,
journalist

Også på de indre linjer er der godt gang i bureaubranchen. Omtrent halvdelen af de 110 jurymedlemmer ved Creative Circle Award har skiftet job det seneste år.

Årets jury ved Creative Circle Award har været på ret hårdt arbejde; Næsten 900 indsendelser blev vurderet (knap 700 til CCA og små 200 til YCCA).

Og så har omtrent halvdelen af dommerne også selv skiftet arbejde siden tilsvarende jurydag sidste år.

”Da vi sendte mail-invitationerne ud til årets jurydag, bouncede cirka halvdelen af dem. Det dækker over, at halvdelen af jurymedlemmerne har skiftet job siden sidst,” siger Dorte Nielsen, der er formand for Creative Circle.

Jurymedlemmerne til CCA – 110 i alt – vælges ud fra deres meritter, så der er typisk tale om ret højt profilerede og veletablerede kreative. Det er således i branchens top, at der rokeres rundt.

”Der er altid en vis rotation, men at halvdelen af en CCA-jury skifter job i løbet af et år er mange flere, end hvad vi hidtil har set – og stærkt usædvanligt,” siger Dorte Nielsen.

Hun tolker de mange jobskifter positivt:

”Det er godt tegn, at folk flytter sig. Bureauerne har mere travlt end nogensinde, så der er masser at lave – og folk bliver ikke hængende bare for at have et job. Der er ikke den samme usikkerhed som før, og mange har også brugt coronakrisen til at tænke over, hvad de allerhelst vil lave – og hvor det skal ske henne.”

Også på bureau-plan er det en “god rotation”, mener CC-formanden:

“Det er ikke således, at enkelte bureauer er blevet åreladet, og at et enkelt eller få bureauer har støvsuget prisvindende kreative. Der er virkelig blevet rokeret godt rundt – også på tværs af bureautyper,” siger Dorte Nielsen.