Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Denne gang handler det om udfordringen at tjene penge på apps.

Danske Hello Monday har høstet stor anerkendelse for sit arbejde for Google under titlen demo-slam.

Arbejdet blev belønnet med både sølv og bronze ved Creative Circle Award, og har også vundet en Webby Award.

Nu står bureauet bag endnu et Google arbejde. Denne gang handler det om apps.

Hello Monday har udviklet sitet Guide to the App Galaxy (www.guidetotheappgalaxy.com), som er et site – og en applikation i sig selv – der guider udviklere gennem den proces det er at bygge mobile applikationer, og gøre dem til gode forretninger.

I erkendelse af, at applikationsudvikling – og ikke mindst det at skabe lønsomme forretninger rundt om mobile applikationer – er en individuel rejse, har Google bygget en del af sitet op omkring interessante og succesfulde cases, heriblandt kæmpehittet Angry Birds.

Derudover kan udviklere tilføje egne historier, og på den måde udvide sitet til gavn for andre.

 

Kommentarer

  1. Visuelt og oplevelsesmæssigt er det et ganske fedt site, men hvordan kan det være at det, som det drejer sig om, indholdet, vises i nogle bitte, små bokse midt på skærmen? (som ovenikøbet også har en scrollbar)

    Det synes jeg er synd, for det har i hvert fald gjort at jeg ikke gad læse indholdet.

  2. Hej Mads. Tak for dit spørgsmål. Alt bliver målt og vejet ved Google, så hvis indholdet ikke bliver læst, går der meget kort tid, før Google sender Hello Monday ud i en meget fjern galakse. Sitet er lavet specifikt til en lille niche-målgruppe (app-udviklere), og stats er efter de første 10 dage: 54.000 unikke besøgende. 255.000 page views. Gennemsnitligt tidsforbrug: 10 min og 12 sek.

    Det er både vi og Google meget tilfredse med, men gode tal må aldrig tages for givet. Sammen med Google holder vi derfor løbende øje med de mange kommentarer på twitter, så vi kan se, om der tegner sig specifikke mønstre, der kræver revisioner.

    Vi kan ikke indsætte links i denne kommentar, men følg endelig med i kommentarerne ved at søge efter “guidetotheappgalaxy” på Twitter.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club