Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Peter Svendsen og Søren Kenner solgte Medialog i 1999 for en formue, og optræder derfor ikke i de nyere lister over de rigeste danske reklamefolk. Men de bør faktisk være med, og kun 47 kr. afgør, at Jesper Kunde ikke bliver skubbet væk fra andenpladsen.

Man skal tilbage til 1999, hvor Søren Kenner og Peter Svendsen tjente en formue på at sælge Medialog (nu Momentum Øresund) til Interpublic. Siden har de ikke optrådt som en fast bestanddel af den danske reklamebranche, og derfor er de heller ikke kommet med på listen over Danmarks største reklameformuer, som Dansk Brancheanalyse opgør en gang om året i forbindelse med udgivelsen af en rapport med nøgletal over 175 bureauer.

Men de hører til – og faktisk mere end tidligere BBDO-direktør og ejer, Lars Thomassen, som var årets højdespringer på listen for 2007, der blev offentliggjort i går. Han har solgt sin andel af BBDO og arbejder nu med ejendomme i Polen, men hans udtræden af reklamebranchen er af nyere dato, og derfor er han med.

Både Søren Kenner og Peter Svendsen er dog begge aktive på forskellig vis i reklamebranchen. Søren Kenner har en ejerandel i Hello Group – bl.a. sammen med Nyhedsavis-ejer Morten Lund – og Peter Svendsens personlige selskab har til formål at investere i reklame og marketing. Der ser dog ikke ud til at være de store investeringer på nuværende tidspunkt.

Så er der mere gang i Søren Kenners aktiviteter, og han realiserede et overskud på knap 10 mio. kr. i seneste regnskabsår.

Han ser ud til at have flere ting i gang med Morten Lund, mens en af hans mere eksotiske investeringer er Hotel Bali på Bali.

Under alle omstændigheder er deres formuer betydelige. Så store, at de hopper ind på en tredje- og femte-plads før og efter Henrik Juul. Det er i øvrigt kun få kroner – faktisk kun 47 – der skiller Søren Kenner og Jesper Kunde på andenpladsen fra hinanden.

Trods den solide formue er Søren Kenner dog alligevel kommet lidt galt af sted og har fået en revisor-anmærkning for et ulovligt lån.

Med Søren Kenner og Peter Svendsen kommer listen til at se således ud:

 1. Jan Duckert 118,184 mio. kr.
 2. Jesper Kunde 80,976 mio. kr.
 3. Søren Kenner 80,929 mio. kr. NY
 4. Henrik Juul 79.869 mio. kr.
 5. Peter Svendsen 73,121 mio. kr. NY
 6. Lars Hagh Petersen 58,083 mio. kr.
 7. Jørgen Jønsson 54,269 mio. kr.
 8. Peter Wibroe 46,738 mio. kr.
 9. Peter Bysted 37,889 mio. kr.
 10. Flemming Hald Nielsen 35,814 mio. kr.
 11. Lars Thomassen 35,252 mio. kr.
 12. Carsten Kaag 34,269 mio. kr.
 13. Steen Halbye 31,557 mio. kr.

 

Kommentarer

 1. Hvad er det lige der er så spændende ved disse lønlister…?

  Befri os for h****** for denne Se og Hør journalistik

 2. Op med humøret Tingstup – det hele behøver vel ikke være fagligt relevant. Desuden når du pisser på Se & Hør så pisser du også på 1 mill. danskere – jeg elsker Se & Hør og deres læsere, for de er en meget virkelig del af af dette lands forbrugere.

 3. Nu ved jeg ikke hvor opdateret denne liste er, men Jesper Kunde lejede mit sommerhus i en uge i slutningen af juli for 40 mio. kr.

 4. Tingstrup…en ting er sikker, det har været interessant nok til at få dig herind.
  Du har friheden til at vælge og evt. vælge fra, formange læser ting de ikke syntes om, og derefter brokker de sig, overskrifter, er en fornuftig måde at sortere på. Eks du læser bureau millionære, og sæ tænker du det kommer ikke mig ved, så jeg lader andre, om at læse den info….

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club