Her er de 7 film, der skal ændre verden

Peter Engholm,
journalist

I en usædvanlig konkurrence op til en stor FN-dag har juryen udpeget et finalefelt med danske talenter. De har skabt ”film på 60 sek, der kan ændre verden”. Se filmene her.

I dag indledes ‘World Creativity and Innovation Week’, der på onsdag kulminerer med en særlig FN-dag dedikeret til netop kreativitet og innovation.

I den forbindelse afholdes en filmkonkurrence, som bl.a. Creative Circle, Center for Kreativ Tænkning og FN-initativet står bag: Our Sustainable Future. Her har unge under 30 år og studerende på videregående uddannelsesinstitutioner fået denne brief:

“Med udgangspunkt i verdensmålene skal du skabe ideer, der kan være med til at skabe en bedre verden. Giv dit bud på, hvordan fremtiden skal se ud. Målet er at skabe nye ideer og visioner, der kan gøre en forskel eller der kan hjælpe til at nå et eller flere af FN’s 17 verdensmål. “

Det har syv personer/teams fra i alt syv bureauer og uddannelser gjort så overbevisende, at en jury – med bl.a. de seneste seks års vindere af YCCA Film – har valgt dem til shortlisten.

Dorte Nielsen, formand for Creative Circle og tillige European creative ambassador og bestyrelsesmedlem i World Creativity and Innovation Week, siger om shortlisten:

”Vi har her en flok talenter, der med Creative Activism og syv fantastiske film demonstrerer den positive forskel, kreativ tænkning kan gøre for verden. De viser, hvordan vi med originale idéer kan skabe nye visioner for fremtiden.”

Hun tilføjer:

“Blandt de nominerede ser vi enkle ideer, der har international klasse. Filmene vil blive vist rundt om i hele verden i forbindelse med World Creativity and Innovation Week. Det er en fornøjelse, når dansk kreativitet får ben på og kan gøre en forskel.”

Vinderen offentliggøres på FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation den 21. april.

Shortliste – Our Sustainable Future

The Seesaw – Malene Nielsen, Rebecca Damsgaard og Sofie Grønberg, hhv. VIA University Collage og Visual Communication Design (Graphic Design)

Plastic Playground – Anne Sofie Borregaard, Skolen for Visuel kommunikation, Haderslev

Plastic sea – Asta Bro Uerkvitz, Skolen for visuel kommunikation

End-of-the-World-credits – Christian Skjøtt, Nord DDB

Wheel of Future – Alejandro Aagaard, Christian Pelt Sevel, Julius Kamper, hhv. Kunde & Co, Marvelous, Republica

The 8th Wonder of the World – Christian Gundtoft, Simon Højmark Christensen, & Simon Foskjær, Reklamelinjen

ECO LLECTION – Lasse Skovmand,  Tonja Birkebæk Jensen,  Nina Liv Bendstrup, Magnus Adrian Rosleff, hhv. lasseskovmand.dk, Skolen for Visuel Kommunikation,  Nina Liv Lyddesign og Skolen for Visuel Kommunikation