Af Pia Osbæck pia@bureaubiz.dk
Herre-håndboldlandsholdet.

Sidste år var både herre- og kvindelandsholdet på listen over de 20 sponsorater, der har mest gennemslagskraft. Nu er herre-landsholdet det eneste sportssponsorat på listen, hvor kulturelle og sociale topper.

Både kulturelle og sociale sponsorater har større gennemslagskraft end sportssponsorater. Det viste sidste års analyse og det viser også dette års resultat af målingen af de 150 største danske sponsorater.

De første 10 pladser består af 6 sponsorater inden for forlystelsesparker og 4 af dem er sociale sponsorater.

Først på 14. pladsen kommer herre-håndboldlandsholdet ind.

I forhold til sidste år er der flere kultursponsorater på listen. De nye er Louisiana, Statens Museum for Kunst (SMK) og Den Blå Planet.

Det er Gersdorff Research, der for tredje år i træk har udarbejdet en Sponsorship Performance Ranking, hvor hver af de 150 største danske sponsorater er blevet tildelt en ’performance score’, baseret på ’kvalificeret kendskab’ og ’interessegrad’.

Tivoli København er tilbage på førstepladsen og har således den største gennemslagskraft hos den danske befolkning. Sidste års vinder, Kræftens Bekæmpelse, henvises dermed igen til 2.-pladsen, som også var placeringen tilbage i 2015.

Faktaboks:

Performance Score = Kvalificeret kendskab x Interessegrad. Kvalificeret kendskab er den andel, der har angivet at have kendskab til den enkelte rettighed og har svaret enten “kender godt”, “kender nogenlunde” eller “kender lidt”. Interessegraden udgør andelen, der har vurderet rettigheden som enten ”interessant” eller “meget interessant”.

Baseret på 4.000 interviews, hvor et repræsentativt udsnit af den danske befolkning har angivet, om de kender den enkelte rettighedshaver og derudover finder den interessant.

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • Bureaubot
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • To årlige gå-hjem-møder
Køb nu

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ daglige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev