Hjaltelin har en plan …

Peter Engholm
25@mail.dk

Opdateret: Stofa og Hjaltelin, Stahl & Co har taget fat i en kommercielt set uberørt del af den danske filmskat, og fået en ny mand med i de gamle film om Olsen Banden. Resultatet kan ses her.

“Vi ville lave nogle reklamer, som ikke er set før. Derfor ønskede vi at benytte noget materiale, som ingen endnu havde fået lov til at bruge i denne sammenhæng”, siger Stofas marketingchef, Finn Kræfting.

Til en række reklamefilm har Stofa således fået adgang til bidder af den danske filmskat. De folkekære medlemmer af Erik Ballings “Olsen Banden” har fået selskab af en ny og helt nutidig makker.

“Vores reklamebureau, Hjaltelin, Stahl & Co, kom med ideen om at lade en skuespiller fra nutiden træde ind og spille aktivt med i forskellige originale scener med de oprindelige bandemedlemmer”, siger Finn Kræfting.

Ideen bag reklamefilmene og de enkelte scener blev i sidste ende godkendt af det eneste nulevende medlem af Olsen Banden, Morten Grunwald, som spillede gavtyven “Benny” i Olsen Banden-filmene.

“Vi havde hele tiden Morten Grunwald med på sidelinjen som konsulent for at være sikker på, at vi ikke øvede vold mod ånden i de gamle film, fortæller Finn Kræfting. Resultatet bliver en række unikke reklamefilm, hvor Stofa-personen “Holger” er sendt direkte ind i scener fra forskellige film i serien om “Olsen Banden” og rækken af mere eller mindre vellykkede kup.

Aktionen starter på de danske tv-skærme den 11. oktober. Og kan i øvrigt også ses her