Simpsons kan ende som Lego-figurer

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: I hvert fald er Lego i forhandlinger om et samarbejde omkring de kendte tegneseriefigurer.

Lego-koncernen skal ifølge Børsen muligvis samarbejde med Homer og Marge – eller sagt på en anden måde: The Simpsons.

I hvert fald bekræfter Mads Nipper, Legos marketingdirektør, at Lego og filmselskabet bag the Simpsons er i forhandlinger, men de er endnu ikke faldet helt på plads.

Mads Nipper løfter dog en flig af forklaringen på, hvorfor det vil være interessant for Lego at samarbejde med den populære tegneserie:

”Simpsons har kultstatus både blandt børn og voksne, og det er en klar fordel. En otteårig dreng synes bare, at Simpsons er sjov, og hans mor og i særdeleshed hans far synes, det er hylende morsomt”.

Legetøjsforsker og associeret partner ved Instituttet for Fremtidsforskning, Jørn Martin Steenhold, ser det som et interessant samarbejde ved den rigtige lancering:

”Det afhænger af, hvordan nyheden følges op. Hvis der ikke samtidig er en historie, der kan bygge figuren op, så falder den sammen. Den bliver garanteret skåret til, så man får den på apps”, siger han til Børsen.

TV-serien The Simpsons har kørt i over 20 år og der er blevet sendt over 500 afsnit. Første afsnit blev sendt i 1989 (Børsen, p. 8).