Hurtig afregning: Scanad konkurs

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Par No. 1 må vinke farvel til en tilstedeværelse i Århus og Odense. Rekonstruktion lykkedes ikke.

Opdateret: Det tog ikke lang tid at undersøge mulighederne for at rekonstruere Scanad. Efter blot 10 dages sonderinger er håndklædet kastet i ringen og der er indgivet konkursbegæring.

Konkursen er noget af et slag for Par No. 1, der sidste år overtog 51 pct. af Scanad og fusionerede det med sit eget bureau i Århus. Par No. 1 står herefter uden repræsentation i Århus og Odense – noget der dog ikke bekymrer Par No. 1’s topchef, Jørgen Hansen.

“Skulle det mod forventning ikke lykkes med en rekonstruktion, så kan vi sagtens fungere med afsæt i Ålborg, Riga og København. Alt andet lige er København den vigtigste placering,” sagde Jørgen Hansen for ca. ti dage siden til Bureaubiz.

Par No. 1 er ikke bare majoritets-aktionær – bureauet er også største kreditor men smækkede kassen i fornylig og udløste dermed i første omgang en rekonstruktion – eller betalingsstandsning, som det hed i gamle dage.

Næststørste kreditor er adm. dir. Robert Rasmussen, der ejer 49 pct. og som sidste år solgte til Par No. 1.

Scanad kom ud af 2009 med et underskud på 4,6 mio. kr. og en bruttoavance der blev næsten halveret.

Robert Rasmussen siger til Markedsføring, at man har gjort alt, hvad man kunne, men at en konkurs var eneste mulighed.

Blandt Scanads kunder kan nævnes Skoringen og Daloon. Opdateret: Kohberg er tidligere blevet nævnt, men det har ikke været tilfældet siden august, hvor firmaet skiftede til Envision.

Konkursen berører ca. 40 medarbejdere.