Hver tredje ser tv uden fjernsyn

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Danskerne køber smart-tv, men kan godt lide at se tv på smartphone, computer og tablet, som de i øvrigt også benytter, samtidig med at de ser tv.

28 procent af danskerne har nu et smart-tv – et tv, der kan tilsluttes internettet.

Det viser en undersøgelse fra Greens Analyseinstitut, der også viser, at hver tredje voksne med adgang til smartphone, computer eller tablet, nu ser tv på et af disse apparater i stedet for på deres ’rigtige’ tv.

Det er primært de unge, mænd og københavnere, der ser tv på andet end den store tv-skærm:

43 procent af de 18-29-årige ser tv på de små skærme og 35 procent er mænd mod 28 procent kvinder. 41 procent bor i hovedstadsområdet.

Undersøgelsen viser også, at hele 63 procent af svarpersonerne bruger flere medier samtidig med at de ser fjernsyn. Her er det igen især de unge, der trækker tallet op, idet 82 procent af de unge svarer ja til at bruge flere medier på én gang.

Men alle aldre er godt med, først når man kommer op på 60 år og derover, er det under halvdelen, der har gang i flere medier på samme tid.

Kvinderne multitasker bedre end mændene og der er også lidt flere i byerne end på landet, der gør det.

Smart-tv stod i øvrigt for næsten halvdelen af de fjernsyn, der blev solgt i årets første syv måneder (Børsen Digital, p. 7).