I morgen får København et nyt bureau

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Fire medarbejdere får ny arbejdsplads, når et hastigt voksende Aarhus-bureau åbner sit tredje kontor. Chefen for bureauet er fundet hos Creuna.

Kernel kom for alvor på bureau-landkortet, da man sidste efterår vandt Vestas’ bureaukonkurrence for Northern Europe og Offshore. Sidenhen valgte Vestas så en ny bureaustrategi, og det kostede Kernel kunden efter blot et halvt års samarbejde.

Men selv uden Vestas står kundelisten ganske stærkt med navne som Grundfos, Arla, Danfoss og Cembrit.

Kernel voksede sidste år en tredjedel i bruttoavance, og nu vokser bureauet også i antal kontorer. Til Aarhus og Manchester føjes i morgen nu København, i første omgang Vester Voldgade.

“Når vi åbner i København, er det med høje ambitioner. Med fire håndplukkede personer er vi fra første dag klar til et operationelt og strategisk samspil mellem kontorerne, som både eksisterende og kommende kunder kommer til at nyde godt af. Samarbejdet på tværs af vores enheder er stort, og København bliver et perfekt supplement til vores kontorer i hhv. Århus og Manchester,” siger adm. direktør Peer Brændholt.

Flere af Kernels nye familiemedlemmer er dog ikke inkarnerede københavnere, men har ligesom Kernel rødder i hhv. England og Århus.

Det gælder også Kernel CPH’s direktør, Martin Svendsen, der kommer fra Århus og en stilling som senior konsulent i Creuna, hvor han har arbejdet med strategisk user experience design og strategisk udvikling.

“Jeg er glad for muligheden for at starte Kernel op i København. Kernel har et særligt fokus på relevans inden for branding, altså hvordan du skaber og udvikler dit navn i markedet. Relevans er jo i praksis at vide, hvor og hvornår du kan være noget for forbrugeren. Det passer utroligt godt med den måde, jeg hidtil har arbejdet med oplevelsesdesign og digitale strategier,” siger Martin Svendsen.

De tre øvrige i Kernel CPH er:

  • Andrew Munro Berry, ADer og fra London, hvor han bl.a. har arbejdet hos Hike og Turquoise Branding. Andrew har bl.a. arbejdet på Kernels Danfoss- og Cembrit-kampagner.
  • Alice Brunsø kommer fra en stilling som PR-manager i Swatch Group Nordic og skal udfylde rollen som projektleder og PR-manager.
  • Carsten Lajgaard er bureauets nyeste digitale projektleder og har en fortid som game producer for virksomheden The Game factory og som digital projektleder i virksomheden Intern1.

Vester Voldgade er en midlertidig adresse. Kernel CPH flytter om to måneder til Amaliegade – til større lokaler, idet man oplyser, at der er flere kunder og ansættelser på vej.